Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

Gezocht: deelnemers (m, v, x) voor het project ‘Rotterdam voorbij discriminatie’

Woon je in Rotterdam, ben je ouder dan 18 jaar en wil je meedenken over de manier waarop we racisme en discriminatie tegen kunnen gaan?

De gemeente Rotterdam, het antidiscriminatiebureau RADAR en het expertisecentrum Art.1 voeren de komende twee jaar het project ‘Rotterdam voorbij discriminatie’ uit om met Rotterdammers in gesprek te gaan over het actief aanpakken van discriminatie en racisme.

Wat willen we bereiken?

Samen met Rotterdammers willen we discriminatie tegengaan! We gaan samen op zoek naar oplossingen en een aanpak om goed met elkaar samen te kunnen leven. Hiervoor willen we graag weten welke vormen van discriminatie Rotterdammers meemaken, wat zij zelf als oplossing zien en wie of wat we daarbij nodig hebben. Hier gaan we dan ook actie op ondernemen!

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar enthousiaste en kritische Rotterdammers (m, v, x) die ideeën hebben over hoe we racisme en discriminatie tegen kunnen gaan en die behoren tot en/of zich identificeren met een van de volgende ‘groepen’:

  • Zwarte gemeenschap: Rotterdammers met een afro-Caraïbische en Afrikaanse herkomst, die te maken hebben met en/of last hebben van anti-zwartracisme en daar actief wat aan willen doen samen met anderen.
  • Islamitische gemeenschap: Rotterdammers die zichzelf zien als moslim, die te maken hebben met en/of last hebben van moslimhaat en islamofobie en daar actief wat aan willen doen samen met anderen.
  • Joodse gemeenschap: Rotterdammers met Joodse roots, die te maken hebben met en/of last hebben van antisemitisme en daar actief wat aan willen doen samen met anderen.

Uiteraard kan je tot meerdere groepen behoren, daar zijn wij ons van bewust. We willen je vragen om je in dat geval op te geven voor de groep waar je graag over mee wil praten! We zijn op zoek naar Rotterdammers die voor een langere periode willen meedoen aan dit project, hun ervaring willen delen en willen meedenken over een gezamenlijke aanpak om discriminatie in Rotterdam tegen te gaan.

Wat verwachten we van je?

We organiseren minimaal 3 bijeenkomsten van ongeveer 2-3 uur in 2021 en minimaal 6 bijeenkomsten in 2022. De bijeenkomsten zullen op locatie plaatsvinden. De vergoeding bestaat uit €60 per bijeenkomst (op basis van aanwezigheid).

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het project? Mail dan naar th.ong@radar.nl of app / bel naar 06-11884184.

Aanmelden 'Rotterdam voorbij discriminatie'

Wil jij je aanmelden om mee te doen aan het project ‘Rotterdam voorbij discriminatie’? Vul dan het volgende formulier in. Jouw gegevens zijn alleen inzichtelijk voor ons, en worden niet gedeeld met derden. Let op: aanmelding betekent nog niet dat je mee kan doen aan het project. Om een zo divers mogelijke groep samen te stellen, maken wij een selectie. Je hoort zo snel mogelijk van ons of je definitief mee kan doen! Vragen? Mail naar rotterdamvoorbijdiscriminatie@radar.nl of bel naar 010 411 39 11
Logo gemeente Rotterdam

Dit project wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Programma Rechten, gelijkheid en burgerschap (2014-2020) van de Europese Unie.