Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden

Over ons

RADAR bevordert gelijke behandeling en streeft naar een samenleving zonder uitsluiting. We vinden het belangrijk dat iedereen zichtbaar zichzelf mag zijn en gelijke kansen krijgt in de samenleving. Daar zetten we ons elke dag voor in, samen met betrokken vrijwilligers, maatschappelijke organisaties, overheid en bedrijfsleven. Samen maken we het verschil.

Doen waar we goed in zijn

RADAR zet zich op verschillende manieren in om gelijke behandeling te bevorderen en discriminatie te bestrijden. Dat doen we door:

  • adviseren en ondersteunen van melders bij gevallen en gevoelens van discriminatie;
  • registeren van en rapporteren over discriminatie-incidenten;
  • onderzoek naar gelijke behandeling;
  • geven van trainingen en workshops;
  • adviseren over beleid.

Rechtvaardig, dichtbij en vooruitstrevend zijn onze kernwaarden. Lees ook onze missie en visie.

Werkgebied

RADAR is werkzaam voor 50 grote en kleinere gemeenten met in totaal 3,2 miljoen inwoners. Voor de gemeenten in het werkgebied vervult RADAR de wettelijke taak van onafhankelijke antidiscriminatievoorziening. Inwoners van aangesloten gemeenten kunnen bij RADAR terecht voor advies en ondersteuning als zij discriminatie ervaren.

Organisatie & bestuur

Stichting RADAR maakt onderdeel uit van de holding RADAR Inc. De raad van toezicht (rvt) van Stichting RADAR Inc. houdt toezicht op het beleid van de door de raad benoemde raad van bestuur (rvb) en staat deze bij met advies.

ANBI-status

RADAR is door de belastingdienst aangewezen als ANBI, een algemeen nut beogende instelling. Giften aan RADAR zijn giften gedaan aan goededoelinstellingen en aftrekbaar van het belastbaar inkomen.

De jaarrekeningen, het overzicht van onze activiteiten en andere gegevens met betrekking tot de ANBI-status kun je vinden op onze ANBI-pagina.

Voor gemeenten

RADAR voert voor gemeenten de wettelijke taak uit van antidiscriminatievoorziening. Alle informatie die een ambtenaar of bestuurder van een gemeente nodig heeft voor het beheer van een antidiscriminatiedossier is te vinden op onze pagina Antidiscriminatiebeleid gemeenten.

Werken bij RADAR

Ben jij een kei in je vakgebied? Wil je je inzetten voor gelijke behandeling en het bestrijding van discriminatie? Voel je je thuis in een multidisciplinair team met betrokken professionals? Dan is werken of stage lopen bij RADAR misschien iets voor jou. Ga naar de pagina werken bij RADAR voor meer informatie.

Klachtenregeling

Wij willen graag dat je tevreden bent over onze dienstverlening. Daar zetten wij ons voor in. Toch kan het gebeuren dat je niet tevreden bent. Wat je in dat geval kunt doen, lees je in onze klachtenregeling.

Overige gegevens

Inschrijfnummer Kamer van Koophandel: 41128222

Maak kennis met onze medewerkers

Onze betrokken professionals zetten zich dagelijks in voor gelijke behandeling en het bestrijden van discriminatie. Leer ze beter kennen.