Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden

Achtergrond en cijfers

De onderstaande factsheets geven ieder meer informatie over een specifieke discriminatiegrond of plek waar discriminatie zich kan afspelen. In de factsheets vind je niet alleen uitleg over wat deze vorm van discriminatie inhoudt, maar ook informatie over wat er in de wet en in (internationale) verdragen over is vastgelegd. Daarnaast vind je er achtergrond en cijfers over wat er bekend is over deze vorm van discriminatie, hoe vaak het voorkomt en wie erdoor getroffen worden. Tot slot wordt verwezen naar andere websites en organisaties. Ook vind je er informatie over hoe je een discriminatie-ervaring kunt melden.

De factsheets worden door RADAR met enige regelmaat geüpdatet. Ook komen er soms nieuwe factsheets over belangrijke onderwerpen bij. Mocht je bepaalde informatie missen, laat het ons dan weten via e-mail: info@radar.nl .

Factsheets

 • Monitor Discriminatie 2018 Rotterdam

  De Monitor Discriminatie 2018 Rotterdam geeft een overzicht van meldingen bij meldpunten en door de politie geregistreerde discriminatie-incidenten in 2018.

  publicatie
 • Factsheet Leeftijdsdiscriminatie

  Discriminatie op grond van leeftijd betekent dat iemand ongelijk behandeld wordt vanwege zijn of haar leeftijd. Dat kan zijn omdat iemand te oud wordt gevonden of juist te jong. ‘Oud’ …

  publicatie
 • Factsheet Discriminatie en arbeid

  In Nederland worden veel mensen geconfronteerd met discriminatie op de arbeidsmarkt: zij worden ongelijk behandeld op grond van een kenmerk dat er niet toe doet. Dat kenmerk is vaak een …

  publicatie