Inclusief werken
Heeft jouw organisatie voldoende aandacht voor antidiscriminatie en inclusie? Iedereen wil een sociaal veilige werkvloer waar je met plezier naartoe gaat, waar ruimte is om jezelf te zijn. RADAR haalt thema’s uit de taboesfeer en brengt de nodige kennis en vaardigheden naar organisaties en bedrijven. Zo ontstaat een inclusieve werkvloer, waar ruimte is om perspectieven te delen en gesprekken te voeren over wat inclusie betekent.
RADAR ondersteunt gemeentelijke instanties en organisaties in de cultuur, sport, zorg en welzijnssector in Rotterdam bij vragen over inclusie, diversiteit en antidiscriminatie. Wij helpen professionals bij het realiseren van een inclusieve werkvloer, inclusief werving- en selectiebeleid en bieden hiervoor kennis en concrete handvatten. Dit doen wij in opdracht van gemeente Rotterdam.
Hoe kun jij jezelf ontwikkelen?
Wij bieden meet-ups in de vorm van ontbijtsesssies en lunchsessies, online en offline, om mensen van verschillende organisaties, die bezig zijn met antidiscriminatie, inclusie en diversiteit, te verbinden en om op die manier van elkaar te leren.
Wij organiseren (online) masterclasses over specifieke topics die relevant zijn voor verschillende organisaties.
Wij bieden (online) trainingen, workshops, (beleids)advies waarin bewustwording, kennisvergroting en handelingsperspectief centraal staan, afhankelijk van de context van jouw organisatie.
Wij kunnen een samenwerking met jouw organisatie aangaan om aandacht voor diversiteit, inclusie en antidiscriminatie écht in de organisatie te borgen.
Voor wie is het?
Sinds januari 2020 voert RADAR in opdracht van de gemeente Rotterdam het project ‘Kennis en Deskundigheid’ uit. Met dit project wil RADAR bijdragen aan het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van diversiteit, inclusie en antidiscriminatie in brede zin. Hiervoor richten we ons op professionals en actieve vrijwilligers in de uitvoering, managers, directie en HR-medewekers in de zorg-, welzijn, cultuur- en sportsector.
Resultaten
Met behulp van onze trainingen, workshops en ondersteuning, streven we naar de volgende resultaten.
- Professionals of vrijwilligers die werk willen maken van het bevorderen van een inclusieve werkvloer, krijgen ondersteuning bij het aankaarten van discriminatie en andere vormen van uitsluiting op de werkvloer.
- Na onze trainingen heb jij meer kennis over diversiteit, inclusie, discriminatie en gelijkwaardigheid, en weet je hoe je dit kan bevorderen op de werkvloer.
- Professionals die nog niet weten hoe ze het beste kunnen reageren in situaties waar discriminerende uitlatingen worden gedaan, hebben een groter handelingsperspectief.
- Klachtenprocedures over discriminatie binnen organisaties zijn verbeterd.
- Een (sociaal) onveilige werkcultuur wordt tegengegaan.