Sidris van Sauers
Wat doe je bij RADAR?
Ik werk op de afdeling preventie. Als trainer sta ik vaak voor diverse groepen om met hen te praten over ervaringen binnen het brede spectrum van discriminatie en racisme. Over de grijze gebieden en de kaders van de wet. Het gaat om dialoog bevorderen, bewustwording creëren en moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken, maar ook oefenen met verschillende handelingsperspectieven.
Ik train in het onderwijs (mbo), in andere organisaties en bedrijven en in de sport. Daarnaast zet ik me ieder jaar in voor 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en in juni voor Keti Koti.
Wat is je specialisme?
Gesprekken aangaan met mensen en netwerken, dat is waar ik goed in ben. Qua thematiek verdiep ik me, zowel professioneel als persoonlijk, heel erg in racisme, het koloniale verleden en de invloed die dat vandaag nog heeft op de samenleving.
Waarom ben je bij RADAR komen werken?
Ik ben hier komen werken omdat ik geloof in gelijke behandeling voor iedereen. Ik wil mij actief inzetten om racisme en discriminatie tegen te gaan.
Wat was je belangrijkste les uit de ‘school of life’?
Geef nooit op. Hoe moeilijk de weg ook is, hoe onbereikbaar het ook lijkt, opgeven is geen optie. We moeten vooruit, nooit achteruit.
Welk boek/documentaire/film/podcast moet iedereen gelezen/gezien/gehoord hebben?
Honderd jaar eenzaamheid en Liefde in tijden van cholera van Gabriel Garcia Marquez, omdat dit de mooist geschreven boeken ever zijn!
Maar als het gaat om de thema’s van ons werk, raad ik documentaires aan. 13th, When they see us, Hidden Colors, zijn enkele tips. Leer ervan, denk erover na en trek je conclusies.