Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden

Actueel

 • Tips: Steun een trans persoon in woord en daad

  Onlangs was Nikkie van Nikkie Tutorials ineens wereldnieuws. Ze kwam uit de kast als trans vrouw in een raakbare en moedige video. Gelukkig zijn bijna alle reacties positief. Tegelijkertijd roept …

 • Veel klachten voorkeursbeleid TU Eindhoven

  De Technische Universiteit Eindhoven heeft aangekondigd om alle vacatures voor wetenschappelijk medewerkers komende anderhalf jaar alleen open te stellen voor vrouwen. Over het voornemen is direct veel discussie ontstaan.

 • Zwangerschapsdiscriminatie maatschap Vogelen

  Het niet verlengen van een contract op grond van zwangerschap door maatschap Vogelen in Eindhoven is in strijd met de wet.

 • Taxibedrijf discrimineert transgender vrouw

  Het College voor de Rechten van de Mens oordeelde onlangs over een zaak die RADAR had voorgelegd. Tempo Team bemiddelde voor de functie taxichauffeur bij Mama Taxi en droeg een transgender vrouw als kandidaat voor. Mama Taxi en de vrouw voerden een sollicitatiegesprek en de vrouw werd afgewezen.

 • Ook discriminatie belemmert emancipatie

  Het verschil tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt is afgelopen tien jaar kleiner geworden maar blijft nog steeds achter bij wat op basis van het steeds hogere opleidingsniveau van vrouwen verwacht mag worden.

 • Eerste regionale alliantie lhbt – veiligheid

  In Noord-Nederland is op 17 mei – de internationale dag tegen homofobie, bifobie, transfobie (IDAHOT) – de eerste regionale alliantie lhbt-veiligheid opgericht.

 • College oordeel RADAR zaak Eurospoor

  Eurospoor heeft verboden onderscheid gemaakt op grond van geslacht door mannen een hogere entreeprijs te vragen. Dat oordeelt het CRM.