Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

Taxibedrijf discrimineert transgender vrouw

Het College voor de Rechten van de Mens oordeelde onlangs over een zaak die RADAR had voorgelegd. Tempo Team bemiddelde voor de functie taxichauffeur bij Mama Taxi en droeg een transgender vrouw als kandidaat voor. Mama Taxi en de vrouw voerden een sollicitatiegesprek en de vrouw werd afgewezen.

De vrouw zegt dat Mama Taxi haar discrimineerde, doordat zij vertelde dat ze het niet aandurfde met een transgender. De vrouw overhandigt een brief van Tempo Team waarin staat dat Tempo Team afstand neemt van de uitspraken van Mama-Taxi. Mama Taxi zegt dat zij niet discrimineerde. Zij wist voor het sollicitatiegesprek al dat de vrouw transgender was en wees de vrouw af omdat zij overgekwalificeerd was. Ook had zij geen taxipas. Dat kost € 3.000,00. Mama Taxi zegt dat Tempo Team de brief heeft geschreven zonder dat zij eerst met Mama Taxi sprak. Daarom klopt de brief niet. Het College hoort een medewerker van Tempo Team als getuige. Getuige verklaart dat zij met Mama Taxi sprak over de afwijzingsreden.  Ook verklaart zij dat de manager van Mama Taxi tegen haar zei dat ze niet met de vrouw wilde samenwerken. Er was met klanten gebeld en ze vond het toch niet passen. 

Het College voor de Rechten van de Mens oordeelt daarom dat Mama Taxi Mobility B.V. jegens deze vrouw verboden onderscheid op grond van geslacht heeft gemaakt.