Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

Week tegen Racisme – overzicht programma

Hoe zit het met racisme tegen Aziatische Nederlanders? Wat doen stereotypen met kleuters? Waarom is ‘wit’ aan zet? En is de lente in de strijd tegen racisme nu echt aangebroken? In aanloop naar de Internationale Dag tegen Racisme organiseren verschillende antidiscriminatiebureaus in Nederland de Week tegen Racisme: in de week van 15 tot en met 21 maart 2021 kun jij meepraten en je kennis verdiepen tijdens lezingen, workshops en theater!

Op zondag 21 maart is het de Internationale Dag tegen Racisme. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de strijd tegen racisme. Het bloedbad in het Zuid-Afrikaanse Sharpeville op 21 maart 1960, waarbij de politie het vuur opende op anti-apartheidsdemonstranten, was voor de Verenigde Naties de aanleiding om sinds 1966 deze dag in het teken te stellen van de strijd tegen racisme.

Bekijk hieronder het programma van alle events die tijdens de Week tegen Racisme georganiseerd worden. Deelname is gratis, maar meld je vooraf wel even aan. Bij ieder event vind je een aanmeldlink. Kun je op een bepaalde datum niet, maar wil je het niet missen? Geen nood, de workshops zijn later online terug te kijken.

PROGRAMMA

MAANDAG 15 MAART

DINSDAG 16 MAART

WOENSDAG 17 MAART

DONDERDAG 18 MAART

VRIJDAG 19 MAART

ZONDAG 21 MAART

DINSDAG 23 MAART