Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Event

Racisme: hoe pak ik dat aan?

23 maart 11:00 - 12:30

WEEK TEGEN RACISME – Webinar voor professionals/vrijwilligers

De Black Lives Matter-protesten tegen racisme – die in juni vorig jaar wereldwijd plaatsvonden naar aanleiding van de door politiegeweld omgekomen Amerikaan George Floyd – brachten de wereld in beweging. De aandacht verschoof van de Verenigde Staten naar Nederland, waar ook al vele jaren institutioneel racisme voorkomt. De protesten riepen belangrijke vragen op. Waar staan we eigenlijk als het gaat om de aanpak van racisme? Wat is institutioneel racisme? Wat is de impact van alledaagse vormen van racisme? Waarom is het juist nu belangrijk om ons hier bewuster van te worden?

Wat kan ik doen?
RADAR ontving reacties uit alle hoeken: van gemeenten die zich meer willen inzetten tegen racisme tot individuen die niet meer weten wat ze nog wel of niet mogen zeggen. Om hierover kennis en handvatten te bieden, organiseert RADAR op 23 maart om 11.00 uur een webinar over hedendaags racisme: ‘Racisme in mijn gemeente: hoe pak ik dat aan?’

Aan de slag
RADAR wil met deze webinar kennis en expertise bieden over racisme en handvatten aanreiken om hiermee in jouw eigen organisatie aan de slag te gaan. Vragen en opmerkingen kunnen tijdens deze bijeenkomst gesteld worden in de chat van het onlineprogramma.


Praktische informatie

Wanneer: dinsdag 23 maart 2021, van 11.00 – 12.30 uur
Wat: webinar voor professional of vrijwilliger, werkzaam in het sociale domein en
gemeentelijke instanties.
Waar: online, via Webinargeek
Toegang: gratis, maar meld je even aan via deze link.
Georganiseerd door: RADAR