Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Event

Racisme tegengaan in de praktijk

19 maart 19:30 - 21:00

WEEK TEGEN RACISME – panelgesprek

Een openhartig panelgesprek tussen Mustapha Seray Bah en gasten met verschillende achtergronden, visies en expertises. Tijdens het panel gaan we in op wat er in de praktijk gedaan moet worden om discriminatie en racisme tegen te gaan en hoe jij daaraan kan bijdragen!

Moderator: Mustapha Seray Bah. Mustapha is trainer bij Art.1 Midden Nederland, organisator en gespreksleider.

Panelleden

  • Amy Cheung is bestuurslid Communicatie bij Asian Raisins en zet zich in om Asian Raisins op de kaart te zetten. Op deze manier wil zij bijdragen aan de vereniging en representatie van Aziatische Nederlanders, om zo de uitsluiting van Aziatische Nederlanders tegen te gaan.
  • Laura Coello is directeur van Inclusive Works. Ze heeft zich gespecialiseerd in mensenrechten, nationalisme, multiculturalisme en anti-discriminatie. Laura heeft meer dan 10 jaar werkervaring als onderzoeker, beleidsmaker en projectleider in die velden.
  • Leroy Lucas is activist, voorzitter van Keti Koti Utrecht en manager van 030%. Ook was hij één van de initiatiefnemers van de BLM-demonstratie op het Jaarbeursplein in juni 2020.
  • Colored Qollective is een organisatie voor en door LHBTQIA+ personen van kleur. Zij richt zich specifiek op de positie en veiligheid van deze personen en organiseren bijeenkomsten en waarbij er een veilige plek wordt gecreëerd voor personen die te maken (kunnen) krijgen met meerdere vormen van uitsluiting en onderdrukking. Daarnaast verzorgt Colored Qollective trainingen en workshops door het hele land en werken ze op diverse niveaus aan projecten rondom het verbeteren van de positie en veiligheid van LHBTQIA+ personen van kleur.

Praktische informatie

Wanneer: vrijdag 19 maart, van 19.30 uur – 21.00 uur
Wat: panelgesprek
Waar: online via Zoom
Toegang: gratis, maar meld je even aan via deze link.
Georganiseerd door: Art.1 Midden Nederland