Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Training

Korte inspiratieworkshops inclusieve organisatie

Wilt u de onderwerpen rondom discriminatie, inclusie en de rol van HR verkennen tijdens een korte teamsessie? RADAR biedt een aantal inspirerende korte workshops. Elke workshop duurt 2 uur.

‘Over het verband tussen een behangrol en diversiteit’: Hoe divers is uw organisatie?

Dit is een korte, luchtige workshop waarin evenredigheid en toegankelijkheid van de eigen organisatie zichtbaar wordt gemaakt. Blinde vlekken met betrekking tot diversiteit komen onmiskenbaar in beeld.

‘De grote discriminatiequiz’ 

In deze workshop maken deelnemers op speelse en toegankelijke wijze kennis met de juridische, praktische en emotionele aspecten van discriminatie. U leert hoe vooroordelen werken, wat iemand kan doen wanneer diegene met discriminatie geconfronteerd wordt en hoe u kunt voorkomen dat u zelf discrimineert.

‘Discrimineren? Dat doe je toch niet!’

In deze workshop ervaart de deelnemer wat discriminatie met een persoon doet. Deelnemers worden zich bewust van de manier waarop eigen voorkeuren een rol spelen in reacties op anderen. Ook wordt duidelijk waarom discriminatie vaak een taboe is. Door prikkelende oefeningen leert deelnemers discriminatie beter te herkennen en bespreken. Natuurlijk leert ze ook hoe ze discriminatoire situaties de baas kan blijven.