Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Training

Training Inclusie op de werkvloer

Gewenste en ongewenste omgangsvormen


Een verkeerde grap, stereotiepe uitspraken en vooroordelen groeien makkelijk uit tot conflicten binnen teams. Ze kunnen er zelfs voor zorgen dat waardevolle medewerkers het bedrijf verlaten. De werkgever is bovendien wettelijk verplicht om medewerkers te beschermen tegen discriminatie. Waar ligt in jouw bedrijf de grens? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers elkaar beter leren kennen en waarderen?

In deze training ervaren deelnemers wat discriminatie met een persoon doet. Ze worden zich bewust van hoe hun eigen voorkeuren en onbewuste vooroordelen. En hoe deze een rol spelen in hun reactie op anderen. Met dat inzicht gaan deelnemers in gesprek over gewenste en ongewenste praktijken op de werkvloer. Wat kan wel en wat kan niet? En hoe ga je om met lastige gevallen?

De trainers begeleiden de discussie. Ze verzamelen de argumenten, vullen zo nodig aan en prikkelen, zonder opgeheven wijsvinger, om door te denken. Ter afsluiting krijgen deelnemers handvatten om tot werkbare afspraken te komen.


Programma

  • Met behulp van oefeningen en videomateriaal ervaren deelnemers hoe onbewuste vooroordelen werken. Ze ervaren wat de impact van ongewenst gedrag op de werkvloer is.
  • Aan de hand van prikkelende stellingen verkennen deelnemers wanneer er sprake is van discriminatie en ongewenste omgangsvormen.
  • Deelnemers leren aan de hand van praktijkvoorbeelden wat ze kunnen doen om ongewenst gedrag op de werkvloer te bespreken en te begrenzen.
  • Na afloop ontvangen deelnemers een stappenplan met handvatten hoe je discriminatie en ongewenst gedrag op de werkvloer tegen kan gaan.

Deelnemen

Voor wie: Ondernemers, managers en hun teams
Duur van de training: 3,5 uur

Meer informatie

We kunnen elke training op maat aanbieden voor uw bedrijf. Meer weten over de mogelijkheden?

Bel