Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Event

Masterclass Intercultureel vakmanschap

29 september 11:00 - 12:30

Dit event is voorbij. Wil je de masterclass Intercultureel Vakmanschap terugkijken op een moment dat het jou uitkomt? Ga naar terugkijken.

Wat houdt intercultureel vakmanschap in? Heb ik als professional voldoende handvatten om cultuursensitief te werken? Kan mijn organisatie meer leren over het bieden van kwalitatief hoogstaande cultuursensitieve diensten?

Ben je op zoek naar inhoudelijke verdieping om beleidskaders in te vullen of wil jij cliënten beter ondersteunen? Ben jij een manager in de zorg die jouw organisatie en het beleid beter wil aansluiten op cultuurspecifieke zorg of ben je een HR-professional die bezig is met diversiteits- en inclusievraagstukken? Dan is deze masterclass, georganiseerd door RADAR en Kennisplatform Integratie & Samenleven, voor jou.
 
Meld je aan voor de Online Masterclass Intercultureel Vakmanschap op 29 september van 11.00 tot 12.30 waarin deskundige sprekers hun expertise op het gebied van intercultureel vakmanschap delen. Na deze masterclass:

  • heb je kennis over interculturaliteit;
  • zie je de meerwaarde, kansen en uitdagingen van intercultureel vakmanschap en professionalisering;
  • heb je inzicht in cultuursensitief handelen in een professionele context.

Sprekers

Fatos Ipek-Demir is ervaringsdeskundige. Zij is projectleider, adviseur en trainer in het sociale domein en sprekende en schrijvende mantelzorger. Haar missie is verbinding maken tussen organisaties en (migranten)mantelzorgers, tussen praktijk en beleid en vooral tussen het hoofd en het hart. Haar Facebook-blog Dagboek van een mantelzorger geeft steun en (h)erkenning aan mantelzorgers. Ze is lid van de programmacommissie Langdurige Zorg en Ondersteuning van ZonMw en van ENIEC, European Network Intercultural Elderly Care. Ze is oprichter van OMAZ.nu, Oudere Migranten Aan Zet. Bij alles streeft zij naar cultuursensitieve zorg en houdt ze (migranten)mantelzorgers en zorgprofessionals een spiegel voor. Tijdens de masterclass zal zij ook met jou in de spiegel kijken.

Drs. Hans Bellaart (Verwey-Jonker Instituut) houdt zich bezig met de coördinatie van de portaalfunctie van Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS). Ook doet hij onderzoek naar diversiteitsvraagstukken rond jeugdbeleid, jeugdhulp, opvoeding en diversiteit in organisaties. De GGz, ouderenzorg en jeugdzorg sluiten nog niet altijd voldoende aan op de behoeften van bepaalde groepen mensen met een migratieachtergrond. Als antwoord op het tekort aan passend aanbod, ontstaan er nieuwe organisaties voor cultuurspecifieke zorg die zich voornamelijk op cliënten met een migratieachtergrond richten. Voor KIS onderzocht hij in samenwerking met zijn team op welke manier deze ontwikkeling kan bijdragen aan de kwaliteitsverbetering van de zorg in zijn geheel.

Praktische informatie

Wanneer?
Dinsdag 29 september 2020, van 11.00 tot 12.30 uur

Waar?
Online, via WebinarGeek. Na aanmelding ontvang je de link voor deelname. 

Voor wie?
De Masterclass intercultureel vakmanschap is gericht op zorg- en welzijnsprofessionals in Rotterdam (zowel management, directie, HR als professionals in de uitvoering).

Hoe verder na de masterclass?
Voor een verdiepende reflectie en ontwikkeling is deelname aan het Rotterdams leernetwerk Intercultureel Vakmanschap aan te raden. Daarnaast biedt RADAR trainingen en workshops op maat, die aansluiten bij de specifieke context en professionalisering van jouw organisatie. Meer weten? Neem contact op met [email protected]

Save the dates!
In oktober organiseren RADAR en IDEM Rotterdam nog twee masterclasses voor zorgprofessionals. Meer informatie volgt, maar blok vast de data in je agenda! 
6 oktober 2020 | 11:00 – 12:30 uur | Masterclass met als thema: Inclusie in de Zorg en Welzijn
13 oktober 2020 | 11:00 – 12:00 uur | Masterclass: Racisme in de Zorg en Welzijn