Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Event

Institutionele Vinkjes

23 maart 15:30

Je bent werkzaam in het publieke domein omdat je hart sneller klopt voor vraagstukken die de samenleving bezig houden. Omdat je leefcondities van mensen wilt verbeteren en daar mede zorg voor wilt dragen. Desondanks blijkt er regelmatig bedoeld en onbedoeld sprake te zijn van institutioneel en/of alledaags racisme en discriminatie bij overheidsdiensten. 

De Webinar Institutionele Vinkjes biedt inzage in termen als inclusie, diversiteit en verschillende uitsluitingsvormen zoals racisme en discriminatie. Er komen uiteenlopende voorbeelden langs van uitsluitingsvormen in het publieke domein die als geheel vallen onder de noemer institutioneel en/of alledaags racisme. De webinar werkt toe naar gedeeld eigenaarschap en verantwoordelijkheid van de deelnemers om in hun eigen werkend handelen bewuster te zijn van mogelijke uitsluitingsmechanismen.

Deze Webinar wordt georganiseerd door Den Haag Meldt en is online te volgen via MS teams. Toegang is gratis, meld je aan door te mailen naar denhaagmeldt@denhaag.nl.