Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

Erasmus Universiteit, gemeente Rotterdam en RADAR werken samen bij wetenschappelijke aanpak van discriminatie

Rotterdam krijgt eind dit jaar een inclusiviteitsindex, die discriminatie en inclusie in de wijken van de stad meetbaar maakt. De Erasmus Universiteit, Gemeente Rotterdam en RADAR hebben de handen ineengeslagen voor het ontwikkelen van de index, die ook zal moeten bijdragen tot een wetenschappelijke aanpak van discriminatie in de stad.

Met de index kan iedere Rotterdammer zien hoe het er in haar of zijn wijk voor staat als het gaat om discriminatie en inclusie. Er wordt niet alleen gekeken naar de achtergrond van inwoners, maar ook naar bijvoorbeeld segregatie naar inkomen of opleiding. Daarnaast doet de Erasmus Universiteit kwalitatieve dieptestudies om discriminatiepatronen beter te begrijpen en effectieve maatregelen te vinden. Door nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam kan informatie uit de index en studies snel ingezet worden voor beleidsontwikkeling.

RADAR is bij het project betrokken vanwege de ervaring bij de aanpak van discriminatie en het discriminatiemeldpunt van RADAR in Rotterdam. De samenwerking tussen de Erasmus Universiteit, gemeente Rotterdam en RADAR vindt plaats in het kader van het innovatieve Rotterdam Inclusivity Program. In de toekomst wordt bekeken of dit wetenschappelijke programma uitgebreid kan worden naar andere steden, zoals Leiden en Den Haag.

Meer informatie is te vinden op de website van de Erasmus Universiteit