Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

Presentatie onderzoek homoacceptatie

Afgelopen vrijdag was de presentatie van de resultaten van het Bossche onderzoek ‘Homo, boeit het écht geen flikker? Homoacceptatie in de voetballerij bevorderen onder senioren’. Het onderzoek was een initiatief van RADAR, Radboud Universiteit, Gemeente s-Hertogenbosch, S-port en FC Den Bosch.

De gemeente ’s-Hertogenbosch is Regenboogstad, zo wordt bekend gemaakt via een Facebook pagina. dit betekent dat die zich expliciet inzet voor het verbeteren van acceptatie en veiligheid van alle lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders. Ondanks dat de tolerantie jegens deze groep groot lijkt, wordt deze vaak niet expliciet uitgesproken. Dit onderzoek is een goede aanleiding om dit wel te doen. Daarom bieden we alle Bossche verenigingen graag de regenboogvlag aan zodat zij kunnen laten zien wat uit het onderzoek is gebleken: Homo-acceptatie is groot bij Bossche voetbalverenigingen!

Hangt u ook de regenboogvlag uit in het weekend van 10 oktober? Een aantal verenigingen geven het goede voorbeeld:

Stuur een e-mail naar: [email protected]   

Onder vermelding van naam vereniging, naam contactpersoon (en eventueel een afwijkend) postadres, dan ontvangt u voor zaterdag 10 oktober de vlag.

U mag de vlag ook komen halen op het Stadskantoor (Wolvenhoek 1)

Komende vrijdag 9 oktober zal de gemeente de regenboogvlag hijsen op het Stadhuis en op de facebookpagina van de Gemeente s’Hertogenbosch een foto van publiceren. Ruim 11.000 Bosschenaren volgen deze Facebook pagina. Gemeente s-Hertogenbosch wil hen graag laten zien dat ze hier samen achter staan. Daarom stellen wij het op prijs als jullie een foto van de vlag als reactie onder dit bericht plaatsen. Houd daarom op vrijdagavond de gemeentelijke Facebook pagina in de gaten, wij kijken samen met de gemeente erg uit naar jullie foto’s!