Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Training

Training Iedereen aan de slag

Zo maak je werving-en-selectie inclusief

Als ondernemer wil je meer diversiteit in je teams, maar kandidaten zijn niet of moeilijk te vinden. Op vacatures reageren nauwelijks sollicitanten met een diverse achtergrond en/of ze vallen al snel buiten de selectie. Waarom lukt het andere bedrijven wel om divers te werven?

Diverse en inclusieve bedrijven besteden veel aandacht aan hun werving-en-selectieproces. Het bereiken en aanspreken van een brede en diverse doelgroep, begint bij het opstellen van de vacature en de keuze voor wervingskanalen. Ook het selectieproces vraagt om een andere blik. In deze training komen de do’s en don’ts bij werving en selectie aan bod, gaan we in op alternatieve vormen van werving zoals anoniem solliciteren en open hiring en praten we je bij over de eisen die de nieuwe wet ‘Toezicht gelijke kansen bij werving en selectie’ aan MKB-ers stelt.

Programma

  • Dilemma’s en valkuilen van de huidige praktijk: hoe onbewuste vooroordelen werken en waarom we discrimineren zonder het te willen.
  • Wat werkt tegen discriminatie? do’s en don’ts van inclusief werven en selecteren aan de hand van onderzoek, casuïstiek en voorbeelden.
  • Juridische eisen en aandachtspunten voor MKB-bedrijven.
  • We werken met interactieve oefeningen, videofragmenten, korte presentaties, groepsgesprekken en rollenspellen. Na afloop ontvangen alle deelnemers ons stappenplan inclusief werven en selecteren voor MKB.

Deelnemen

Voor wie: Ondernemers, managers en hun teams
Duur van de training: 2,5 uur

Meer informatie

We kunnen elke training op maat aanbieden voor uw bedrijf. Meer weten over de mogelijkheden?

Bel