Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Training

Docententraining Discriminatie in de klas

Hoe ga ik om met discriminatie en vooroordelen in de klas? Hoe geef ik grenzen aan? Hoe maak ik moeilijke thema’s bespreekbaar onder leerlingen? Hoe ga ik om met incidenten als pesten, vandalisme, geweld en grensoverschrijdend gedrag? De stap van pesten naar discriminatie is gauw gemaakt, en leerkrachten kunnen een grote rol spelen in gedragsverandering van hun leerlingen.

Programma (ook online)


Deze training kan offline of online gegeven worden. Deze training gaat in op vragen over pesten, vooroordelen, het aangeven van grenzen en het bespreekbaar maken van moeilijke thema’s. Tijdens de training krijgen leerkrachten ook informatie over lesmaterialen en doorverwijsmogelijkheden. Trainingen worden op maat gemaakt, afhankelijk van de behoefte van scholen. Mogelijke thema’s in de training zijn:
• stereotypen en vooroordelen
• racisme
• islamofobie
• antisemitisme
• homo- en transfobie
• intersectionaliteit

Resultaat


De deelnemers hebben meer kennis en inzicht in de werking van discriminatie en vooroordelen. Ook hebben ze meer specifieke kennis over het onderwerp waar in de training voor is gekozen. Dit leidt tot meer handelingsvaardigheid op vlak van discriminatie, vooroordelen en uitsluiting in algemene zin. Deze training is juist bedoeld om onderwijsprofessionals meer in hun kracht te laten komen om discriminatie in de klas aan te kunnen pakken.

Geschikt voor

Leerkrachten en andere professionals in het primair onderwijs.