Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

Terugkijken: webinar over Antisemitisme en Islamofobie

De verbinding in onze samenleving komt steeds meer onder druk te staan. Met de verregaande coronamaatregelen hebben groepen zich van de samenleving afgekeerd en is de polarisatie verder versterkt. Ook zien we dat onder druk van sociale media en desinformatie mensen zich nog nadrukkelijker in informatiebubbels ophouden en minder open lijken te staan voor de mening van anderen. Dat creëert een voedingsbodem voor non-acceptatie van kwetsbaardere groepen.

Vanuit antidiscriminatiebureau RADAR  en Discriminatie.nl zien wij twee beangstigende ontwikkelingen sterk op ons afkomen: het toenemende antisemitisme en islamofobie. Beiden houden deels verband met de oorlog in Israël en Palestina, maar hebben ook andere herkomsten.

Op donderdag 23 mei 2024 organiseerde RADAR de webinar over antisemitisme samen met Hans Wallage, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Op donderdag 6 juni 2024 organiseerde RADAR de webinar over islamofobie samen met Martijn de Koning, verbonden aan de Universiteit van Nijmegen. In de webinars  zijn we dieper ingaan op deze ontwikkelingen.

Bekijk hier de webinar over Antisemitisme:

Bekijk hier de webinar over Islamofobie: