Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

Stop geweld tegen vrouwen

Het is vandaag de Internationale Dag tegen geweld tegen vrouwen. Deze dag is in 1999 ingesteld door de Verenigde Naties.

In Rotterdam staan we vandaag samen met tal van mensen en organisaties uit de stad stil bij geweld tegen vrouwen, tijdens het dialoog diner. Deelnemers bespreken vanuit verschillende invalshoeken hoe we ervoor kunnen zorgen dat geweld tegen vrouwen stopt. Het dialoog diner wordt georganiseerd door de Werkgroep Stop geweld tegen vrouwen, waarvan ook RADAR deel uit maakt.  

Partner Deltaplan

Verder is RADAR sinds kort partner van het Deltaplan, een brede maatschappelijke beweging van organisaties met een gezamenlijk doel: het betrekken van mannen en jongens in de strijd tegen geweld tegen vrouwen.  Het Deltaplan gaat uit van de kracht van de bestaande organisaties, allianties, programma’s, interventies en campagnes, zodat die in synergie een grotere impact kunnen hebben. Het Deltaplan moet door een gendertransformatieve benadering zorgen voor blijvende maatschappelijke verandering. Samen maken we een eind aan geweld tegen vrouwen.

Ook ondersteunt RADAR de internationale White Ribbon-campagne  “Sixteen days of activism against gender-based violence”, die begint op 25 november en eindigt op 10 december, de internationale dag van de rechten van de mens.

Hier is meer informatie te vinden over het Deltaplan en over de White Ribbon-campagne.