Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

RADAR Kennisatelier over het toenemend geweld tegen LHBTIQ+ personen

Kunnen zijn wie je werkelijk bent. Dat is de wens voor veel LHBTIQ+ personen. Helaas is dit voor velen niet mogelijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ruim 2 op de 5 jongeren hun LHBTIQ+-zijn verbergen op school. En dat is te begrijpen als je kijkt naar recente gebeurtenissen: verbande regenboogvlaggenbelaagde LHBTIQ+ jongeren en mishandelde medewerkers van een dragshowbar. Ook in Brabant neemt het geweld toe. Kun je nog zijn wie je werkelijk bent in Breda?
 
RADAR organiseert daarom samen met BO Diversity, COC Tilburg-Breda, Movisie en politie Breda een kennisatelier over het toenemend geweld in Breda tegen LHBTIQ+ personen. Speelt toxic masculinity een rol binnen LHBTIQ+ geweld? En zo ja, op welke manier? Hoe kunnen we LHBTIQ+ geweld tegengaan?
 
Het Kennisatelier ‘Kun jij zijn wie je werkelijk bent in Breda’ heeft een interactief programma. We nodigen je uit om jouw best practice(s) te delen met betrekking tot het tegengaan van LHBTIQ+ geweld. Daarnaast gaat het COC Tilburg-Breda in op de toename van fysiek geweld tegen mensen met een andere seksuele oriëntatie. Aan de hand van een drietal korte filmpjes die BO Diversity laat zien, gaan we met je in gesprek over de invloed van toxic masculinity op LHBTIQ+ geweld.

Deelnemen is gratis, gelieve u aan te melden via onderstaande knop. 

Praktische informatie 


Wanneer?
23 november 2023, van 14:00 uur tot 17:00 uur
 
Waar?
Brandpunt, Reigerstraat 16, 4811 XB Breda
 
Voor wie?
Iedereen in Breda die meer wil weten over het voorkomen van geweld tegen LHBTIQ+ personen of die hun best practices willen delen.
 
Met bijdragen van
Politie Breda
BO Diversity
Ervaringsdeskundige
COC Tilburg-Breda
Movisie
 
Er is gelegenheid om vragen te stellen. We sluiten het kennisatelier af met een netwerkborrel onder het genot van een hapje en drankje.