Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

RADAR Kennisatelier over het tegengaan van straatintimidatie

Sissen, fluiten of naroepen: veel vrouwen hebben hier bijna dagelijks mee te maken. En als je niet reageert? Dan word je nog uitgescholden ook. Straatintimidatie is in het hele land een hardnekkig probleem, ook in Breda.  

RADAR organiseert daarom samen met de gemeente Breda en BO Diversity een Kennisatelier over het onderwerp straatintimidatie. Het is lastig te zeggen wat straatintimidatie precies inhoudt: voor de een is sissen hinderlijk voor de ander intimiderend of zelfs traumatisch. Wat wel duidelijk is, is dat niet alleen vrouwen last hebben van straatintimidatie. Ook LHBTIQ+ personen worden regelmatig lastiggevallen op straat.  

Tijdens het Kennisatelier ‘Psssst, hoe stop jij straatintimidatie?’ vertelt een ervaringsdeskundige wat de impact van straatintimidatie is. Daarna gaan we met elkaar in gesprek over hoe we straatintimidatie bespreekbaar kunnen maken, welke oplossingen er zijn om straatintimidatie tegen te gaan en welke organisaties de handen ineen moeten slaan om ervoor te zorgen dat iedereen veilig zichzelf kan zijn op de straten van Breda.  

Praktische informatie

Wanneer? 
28 september 2023, van 16.00 (inloop vanaf 15.30) tot 18.00 uur.

Waar? 
Bühne Breda,  St. Janstraat 11,  4811ZK Breda 

Voor wie?  
Professionals uit het sociaal domein van Breda die meer willen weten over het fenomeen straatintimidatie, de ervaringen van vrouwen en LHBTIQ+ personen en de handvatten om straatintimidatie aan te pakken.