Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

Nieuwe voorzitter raad van toezicht

Febe Deug wordt per september voorzitter van de raad van toezicht van RADAR Inc., waaronder valt: antidiscriminatiebureau RADAR, landelijk kenniscentrum Art.1 en stedelijk expertisecentrum IDEM Rotterdam.

Febe is een ervaren organisatieadviseur die diverse verbetertrajecten heeft geleid rond diversiteit en inclusie. De afgelopen jaren was zij manager bij Aidsfonds-SoaAids Nederland en daarvoor adjunct-directeur van  Open Schoolgemeenschap Bijlmer.

Daarnaast is zij voorzitter van de raad van toezicht van Esprit Scholengroep, lid van de raad van toezicht van de Vereniging voor Openbaar Onderwijs en Regentes bij de Fundatie Vrijvrouwe van Renswoude. Ook maakt ze sinds kort als voorzitter deel uit van het bestuur van stichting Mores, het meldpunt voor ongewenst gedrag in de cultuursector.

De raad van toezicht van RADAR Inc. zegt over de keuze voor de nieuwe voorzitter:  “Wij zien in Febe een voorzitter met ervaring in het werkveld van RADAR. Ze heeft ruime ervaring als toezichthouder en ook als voorzitter. Door haar ervaring in het werkveld kan ze snel schakelen waar dat nodig is en is ze een goede gesprekspartner voor de directeur-bestuurder; zeker in deze zeer dynamische tijd waarin er veel te doen is rond anti-discriminatie.”

Febe neemt op 20 september de functie over van Gemma Lago, die ruim 6 jaar verbonden is aan de raad van toezicht.

Febe Deug