Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden

Kennis en deskundigheid

Heeft jouw organisatie voldoende aandacht voor antidiscriminatie en inclusie? Iedereen wil een sociaal veilige werkvloer waar je met plezier naartoe gaat, waar ruimte is om jezelf te zijn. RADAR haalt thema’s uit de taboesfeer en brengt de nodige kennis en vaardigheden naar organisaties en bedrijven. Zo ontstaat een inclusieve werkvloer, waar ruimte is om perspectieven te delen en gesprekken te voeren over wat inclusie betekent.

RADAR ondersteunt gemeentelijke instanties en organisaties in de cultuur, sport, zorg en welzijnssector in Rotterdam bij vragen over inclusie, diversiteit en antidiscriminatie. Wij helpen professionals bij het realiseren van een inclusieve werkvloer, inclusief werving- en selectiebeleid en bieden hiervoor kennis en concrete handvatten. Dit doen wij in opdracht van gemeente Rotterdam.

Wat doet RADAR binnen dit project?

Wij bieden meet-ups in de vorm van ontbijtsesssies en lunchsessies, online en offline, om mensen van verschillende organisaties, die bezig zijn met antidiscriminatie, inclusie en diversiteit, te verbinden en om op die manier van elkaar te leren. 

Wij organiseren (online) masterclasses over specifieke topics die relevant zijn voor verschillende organisaties.

Wij bieden (online) training, workshops, (beleids)advies waarin bewustwording, kennisvergroting en handelingsperspectief centraal staan, afhankelijk van de context van jouw organisatie.

Wij kunnen een samenwerking met jouw organisatie aangaan om aandacht voor diversiteit, inclusie en antidiscriminatie écht in de organisatie te borgen

Voor wie is het?

Professionals en actieve vrijwilligers in de uitvoering, managers, directie en HR-medewekers in de zorg-, welzijn, cultuur- en sportsector. 

Wat zijn onze doelen?

 • Het ondersteunen van professionals/vrijwilligers die steun kunnen gebruiken bij het aankaarten van discriminatie en andere vormen van uitsluiting op de werkvloer en die werk willen maken van het bevorderen van een inclusieve en veilige werkvloer.
 • Het bevorderen van kennis over diversiteit, inclusie, discriminatie en gelijkwaardigheid, en het bevorderen hiervan op de werkvloer.
 • Het vergroten van het handelingsperspectief voor professionals die niet weten hoe te reageren in situaties waar discriminerende uitlatingen worden gedaan.
 • Het verbeteren van klachtenprocedures over discriminatie binnen organisaties.
 • Het tegengaan van een (sociaal) onveilige werkcultuur.

Blog

 • In dialoog over racisme? Makkelijker gezegd dan gedaan…!

  Door de Black Lives Matter-protesten erkent zelfs premier Rutte dat institutioneel racisme bestaat. Maar ook zetten steeds meer organisaties racisme op de agenda. Racisme bespreekbaar maken is een belangrijke eerste …

 • “Ook witte mensen zijn slachtoffer van racisme”

  Rotterdam doet haar stinkende best om inclusief te zijn. Steeds meer organisaties en bedrijven hebben diversiteit en inclusie hoog op de agenda staan. Maar jij, als werknemer of vrijwilliger, loopt …

 • Terugkijken: masterclass Intercultureel Vakmanschap

  Heb je onze masterclass Intercultureel Vakmanschap gemist? Geen nood. Je kunt de masterclass hier terugkijken op een moment dat het jou uitkomt. Kies je voor de interactieve versie, dan kun …

 • “Maar we willen neutraal blijven”

  Rotterdam doet haar stinkende best om inclusief te zijn. Steeds meer organisaties en bedrijven hebben diversiteit en inclusie hoog op de agenda staan. Maar jij, als werknemer of vrijwilliger, loopt …