Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

In memoriam professor David Macharia

Met grote droefheid hebben we afscheid genomen van professor David Macharia uit Kenia. Hij was een voorbeeld en inspiratiebron voor medewerkers van RADAR die bij hem een training volgden in het Umtapo Centre in Zuid-Afrika. Ook werkte prof (zoals iedereen hem uit respect noemde) nauw met RADAR samen bij het trainen en begeleiden van een internationale groep van trainers en beleidsmakers uit Europa.

Prof werkte jarenlang aan de Universiteit van Nairobi. Hij was adviseur van verschillende ministeries van onderwijs op het Afrikaanse continent, een van de oprichters van de African Association for Literacy and Adult Education en voormalig voorzitter van de International Community Education Association. Hij ontving de Steve Biko International Peace Award van UMTAPO en was een van de beschermheren van Umtapo.

Hij heeft in grote mate invloed gehad op de visie van RADAR ten aanzien van antiracisme en empowerment. We zijn dankbaar voor zijn begeleiding, wijsheid en inspiratie en eren zijn levenslange toewijding aan sociale rechtvaardigheid over de hele wereld. Prof was echt een warm en opmerkelijk persoon en zal door zovelen worden gemist. Onze gedachten zijn bij de hele (Umtapo) familie.