Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Event

Webinar Inclusie & Participatie

30 november 11:00 - 12:30

Sinds 2016, het jaar dat Nederland het VN-verdrag Handicap ratificeerde, is er meer aandacht gekomen voor mensen met een handicap en/of chronische ziekte. Inclusie en participatie zijn niet alleen maar mooie woorden in beleidsstukken, maar worden nu ook echt opgepakt. Of lijkt dat maar zo?
 
Al het werk aan inclusie betekent niet dat mensen met een beperking geen uitsluiting meer ervaren. Hoewel naar participatie wordt gestreefd, kan nog lang niet iedereen meedoen. Waar zit hem dit in? En wat kunnen we eraan doen?
 
Aan de slag
RADAR wil met deze webinar kennis en expertise bieden over inclusie en participatie voor mensen met een handicap en/of chronische ziekte, en handvatten aanreiken om hiermee in jouw eigen organisatie aan de slag te gaan. Vragen en opmerkingen kunnen tijdens deze bijeenkomst gedeeld worden in de chat van het onlineprogramma.
 
Wat kan ik doen?
Gemeenten, organisaties en instellingen die zich inzetten voor meer inclusie en participatie van mensen met een handicap en/of chronische ziekte, vinden de concrete aanpak toch soms lastig. Tijdens deze webinar biedt RADAR kennis en handvatten over dit onderwerp. Ben jij erbij?

Praktische informatie

Wanneer?
Dinsdag 30 november 2021, van 11.00 tot 12.30 uur

Waar?
Online, via Webinargeek. Na aanmelding ontvang je de link voor deelname. 

Voor wie?
De webinar is gericht op de professional of vrijwilliger, werkzaam bij gemeentelijke instanties en in het sociale domein, zoals welzijnsorganisaties, buurt- en clubhuizen, sportverenigingen, etc.