Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Event

NL Kiest: Samen tegen Racisme

11 maart 20:30

De landelijke verkiezingen van maart 2021 staan op het punt te beginnen, waarbij het onderwerp van racisme nu op scherp is gezet door de toeslagen affaire en de Black Lives Matter beweging. Dat Nederland kampt met institutioneel racisme is terug te zien bij onder meer kansenongelijkheid in het onderwijs, de arbeidsmarkt, belastingdienst, en migratiebeleid. De belangrijke vraag is nu, op welke manier zullen politieke partijen zich gaan inzetten om problemen rondom racisme in Nederland aan te pakken? We gaan het gesprek aan met zowel jongeren, belangenorganisaties en politieke partijen.

Dit is een LIVECAST van Pakhuis de Zwijger. Er worden dagelijks online programma’s uitgezonden waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar. Kijk voor meer info op de website van Pakhuis de Zwijger en/of reserveer via deze link.

NL kiest

Er staat veel op het spel de komende jaren; welke economische koers zal Nederland gaan varen? Hoe beperken we de uitstoot en groeien we in lijn met het Parijs Akkoord van 2015? Welke sociale voorzieningen moeten worden opgenomen in het aanstaande regeerakkoord? In aanloop naar de verkiezingen op 17 maart 2021 nemen we jullie mee in een aantal belangrijke verkiezingsthema’s zoals bijvoorbeeld de woningmarkt, de energietransitie, LGTBQI+ vraagstukken en arbeidsongelijkheid. We gaan de thema’s inhoudelijk te lijf, afgewisseld met een aantal debatten, om de kiezer op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen binnen het politieke landschap