Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Event

Dolle Mina lezing

10 december 19:30 - 21:30

Waarom is vrouwelijk leiderschap belangrijk voor het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen? 

In de Dolle Mina (online) lezing gaat een internationaal invloedrijk spreker in op belangrijke feministische issues van nu. In deze eerste Dolle Mina lezing is dat Mandu Reid (1981), leider van de Britse Women’s Equality Party en daarmee de eerste vrouw van kleur in Engeland die leiding geeft aan een politieke partij. Ook is ze kandidaat voor burgemeester van Londen in 2021. Ze spreekt in de media openlijk over hoe haar ervaring met abortus haar politiek actief maakte.

Internationaal is er een groeiende beweging die vrouwen het liefst achter het aanrecht ziet. Vrouwen en meisjes zijn nog steeds minder vrij dan mannen, en worden nog steeds klein gehouden door een systeem dat niet op hen is ingericht. Hoe kunnen we beklemmende stereotypen en traditionele rolpatronen doorbreken? De verworven rechten waar generaties voor vochten bewaken en verbeteren? Ons door vrouwelijk leiderschap laten inspireren?

Sprekers: Mandu Reid (leider van de Britse Women’s Equality Party), Hedy D’Ancona (oud-politica en ambassadeur van Atria), Eva de Goeij en Santi van den Toorn (Feministisch platform De Bovengrondse). Moderator: Bouchra Talidi

Meer info en aanmelden voor de livestream.