Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

Koninklijke onderscheiding van der Eerden

Mark van der Eerden is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Op 24 april 2015 heeft het voormalig bestuurslid van RADAR en Art.1, bij gelegenheid van de ‘Lintjesregen’, de Koninklijke onderscheiding ontvangen in de burgerzaal van het stadhuis te Rotterdam. De versierselen zijn, na een persoonlijk woord door de burgemeester opgespeld.

Mark van der Eerden
Mark van der Eerden

Van der Eerden ontvangt de decoratie vanwege zijn grote maatschappelijke verdiensten. Hij heeft zich bewezen als betrokken, bevlogen en bewogen burger van de stad Rotterdam en stond aan de wieg van veel nieuwe maatschappelijke initiatieven. Van der Eerden heeft als bestuurslid voor RADAR een grote rol gespeeld in een periode dat de organisatie een enorme expansie doormaakte. Hij was penningmeester vanaf 2005 tot 1 april 2014, een periode waarin het RADAR werkgebied zich uitbreidde van enkele tot zo’n 65 gemeenten in Zuid Holland en Brabant en de organisatie ook een bestuurlijke unie aanging met Art.1, het landelijke expertisecentrum discriminatie Nederland. Van der Eerden combineerde vanaf dat moment het penningmeesterschap van RADAR met dat van Art.1.   

In de periode van sterke expansie heeft Van der Eerden zich bewezen als vaardig onderhandelaar met veel bedrijfsmatig inzicht. Vooral door zijn inzet werd een passende en eigentijdse bedrijfsvoering ontwikkeld die beide organisaties stevig en solide positioneerde. Zowel in kwantiteit als in kwaliteit heeft Van der Eerden meer bijgedragen aan de organisatieontwikkeling dan in normale omstandigheden van een penningmeester mag worden verwacht.

Bestuur en medewerkers feliciteren Mark van der Eerden van harte met deze welverdiende onderscheiding.