Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

IDEM Rotterdam : stedelijk expertisecentrum

IDEM Rotterdam. Dat is de nieuwe naam van het stedelijk expertisecentrum voor integratie, discriminatie en (lhbt-) emancipatie.  De onthulling van de naam en de website was een van de hoogtepunten van de drukbezochte openingsbijeenkomst in De Rotterdam aan de Wilhelminapier.

Diverse samenleving

IDEM Rotterdam staat voor de 4 thema’s van het expertisecentrum: integratie, discriminatie en (lhbt-) emancipatie. IDEM komt uit het Latijn en betekent ‘hetzelfde’ of ‘op dezelfde manier’. Bij het expertisecentrum staat de naam in figuurlijke zin voor gelijkwaardigheid van mensen in de diverse en veelzijdige Rotterdamse samenleving. IDEM ondersteunt en versterkt initiatieven, zowel van organisaties als particulieren, op het gebied van discriminatie, integratie, en (lhbt-) emancipatie.

Netwerk aan elkaar knopen

Nadat Sylvana Simons het publiek had bijgepraat over emancipatie anno 2016, was het aan wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie) om de openingshandeling te verrichten. Dit keer geen lint dat doorgeknipt moest worden. In plaats daarvan ”knoopte” de wethouder het netwerk aan elkaar. Dat kwam tot uitdrukking doordat alle aanwezigen een touwtje hadden gekregen, waarvan de uiteinden door de wethouder met een stevige knoop aan elkaar werden verbonden.

Deze symbolische handeling verwijst naar de doelstelling van IDEM, namelijk het verbinden van professionals en vrijwilligers in de stad, en het verspreiden van lokale kennis en expertise binnen het stedelijk netwerk.

Meer informatie op www.idemrotterdam.nl