Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

Rotterdam voorbij discriminatie – save the date

Op dinsdag 16 mei 2023 is de eindconferentie van het project Rotterdam voorbij discriminatie, een initiatief van de gemeente Rotterdam, RADAR en Art.1.

In het kader van dit project hebben ruim veertig Rotterdammers uit de zwarte, joodse en islamitische gemeenschap gedurende een tweetal fasen ervaringen met discriminatie met elkaar gedeeld. Er is besproken welke impact dit heeft op hen en welke concrete verbeteringen in de stad zij graag zien en wensen. Op basis van deze gesprekken is een antidiscriminatie-actieagenda opgesteld. Gedurende de laatste fase is deze agenda tijdens een aantal bijeenkomsten besproken met professionals uit sectoren zoals gemeente, politie, onderwijs, media, culturele en maatschappelijke organisaties.  

Tijdens de conferentie staan we stil bij de inzichten uit het project, de resultaten, de actieagenda en de toegepaste methodiek. 

Als u wilt deelnemen en inspiratie wilt opdoen uit de acties van het project Rotterdam voorbij discriminatie!, blok dan uw agenda op dinsdag 16 mei van 10.00 – 17.00. Deelname is gratis.  We kijken ernaar uit om u bij de conferentie te mogen begroeten. 

Wilt u graag komen, klik dan hier om ons te mailen. Wij sturen dan binnenkort een digitale uitnodiging.