Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

21 maart bijeenkomst: Over het antidiscriminatiebeleid van Tilburg

Wereldwijd wordt in maart aandacht besteed aan de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Deze jaarlijkse herdenking werd door de Verenigde Naties ingesteld naar aanleiding van het bloedbad in Sharpeville (Zuid-Afrika), waar op 21 maart 1960 de politie het vuur opende op een groep mensen die demonstreerde tegen apartheid (de beruchte pasjeswetten).

De apartheid is inmiddels afgeschaft, maar racisme en discriminatie zijn nog aan de orde van de dag, ook in Nederland. Diverse steden in Nederland, waaronder Tilburg, doen daarom mee aan deze actiedag.

In Tilburg vond op 6 juni 2020 een grote Black Lives Matter-demonstratie plaats. Naar aanleiding daarvan heeft de Tilburgse gemeenteraad op 22 juni een motie aangenomen waarin de gemeenteraad zich unaniem en stevig uitspreekt tegen racisme en discriminatie en vóór een stad die diversiteit en inclusiviteit omarmt.

De organisatie van de 21 maart herdenking (AntiRacismeGroep Tilburg, Comité 30 juni/1juli en RADAR) houdt op deze dag de stand van zaken van het Tilburgse antiracisme-beleid tegen het licht. De wethouder Diversiteit en Inclusie Esmah Lahlah geeft hierop haar kijk en gaat daarover met de aanwezigen in gesprek.

Praktische informatie 

Wanneer? 
Dinsdag 21 maart 2023, van 19.30 uur tot 21.00 uur  

Waar?
De KennisMakerij in de LocHal. Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg.

Voor wie? 
Voor iedereen met interesse in Tilburg. Je kunt dus als burger deelnemen, maar ook als organisatie.

Meer info:
https://30juni1juli-tilburg.nl/evenementen/