Cijfers

 

Cijfers 2017 – meldingen over discriminatie

In 2017 heeft RADAR 715 meldingen van discriminatie ontvangen, 65 minder dan in 2016.
De meeste meldingen gingen over discriminatie vanwege herkomst of huidskleur. De arbeidsmarkt 
was het maatschappelijke terrein waarover de meeste meldingen binnen kwamen. Het aantal meldingen op grond van handicap/chronische ziekte en zwangerschapsdiscriminatie nam toe.

Meer informatie over de meldingen die RADAR in 2017 ontving, is te vinden in ons webdossier.

 

Klachten en meldingen van discriminatie staan niet op zichzelf. Uitspraken van publieke figuren, berichtgeving in de media, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en overheidsbeleid kunnen van invloed zijn op discriminatie en gevoelens van uitsluiting. In 2 uitgaven van Stemmingen en Koersen beschrijven we de maatschappelijke achtergrond waartegen deze klachten en meldingen zijn gedaan in de eerste en tweede helft van 2017. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere het proces van Sylvana Simons, seksuele straatintimidatie in Rotterdam, het verloop van de Tweede Kamerverkiezingen, de landelijke discriminatiecijfers en overheidsbeleid,

de campagne onder de hashtag #MeToo, het tegenhouden van anti-Pietdemonstranten tijdens
de landelijke intocht in Dokkum, deelname van de PVV aan de gemeenteraadsverkiezingen, het regeerakkoord van het nieuwe kabinet, uitsterfbeleid woonwagenlocaties, en diversiteit binnen de politie.

Download hier: 

Stemmingen en Koersen over de eerste helft van 2017

Stemmingen en Koersen over de tweede helft van 2017

 

  • Zoeken

Naar boven