Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

IDAHO 2015

Ik ben Cyriel Triesscheijn, directeur van RADAR/Art.1 en voorzitter van de GSA ‘Natuurlijk Samen’, een samenwerkingsverband om de veiligheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) te verbeteren.

Op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei vragen we nationaal en internationaal aandacht voor het verschijnsel homohaat en maken we daartegen een vuist. Iedereen in dit land, en in de hele wereld moet gewoon openlijk homo, lesbo, bi of transgender kunnen zijn en moet zichzelf of een deel van zijn of haar identiteit niet hoeven te verstoppen.

Samen moeten we ervoor zorgen dat LHBT’ers zich in ons land veilig genoeg voelen om uit de kast te komen. Als burgers, regering, bedrijven en organisaties staan we pál voor onze LHBT’ers, of eigenlijk voor iedereen, want liefde kent geen labels!

Vandaag hijs ik de IDAHO vlag namens Natuurlijk Samen en RADAR en geef het stokje hierbij door aan het COC Nederland, zeker wetend dat zij ook de vlag zullen hijsen!

Activiteiten waar Natuurlijk Samen bij betrokken is in IDAHO-actieweek (11-17 mei 2015):

  • Bewonersgroepen van Natuurlijk Samen gaan op de foto met het IDAHO banier in Zwolle (de wijk Holtenbroek), in Venray (de wijk Bruske), in Emmen (de wijk Emmahout). Deze bewonersgroepen worden door Natuurlijk Samen ondersteund in hun activiteiten voor de acceptatie en de veiligheid van LHBT’s in hun wijk. Foto’s worden vesrpreid via de website en twitter.
  • Natuurlijk Samen en de buurtvereniging Assadaaka maken groepsfoto’s bij de IDAHO banner. Ergens in stadsdeel Amsterdam-Oost. Stadsdeel Oost gaat via emancipatie/LHBT-ambtenaar Simone Lamme bekendheid geven aan het event.
  • RADAR-directeur Cyriel Triesscheijn doet op 16 mei mee met een foto/video-estafette in het kader van IDAHO waarin aandacht wordt gevraagd voor IDAHO en voor de emancipatie van LHBT’s in Nederland en de rest van wereld.
  • In Rotterdam wordt op 16 mei van 14.00 – 16.00 uur een interactief programma opgevoerd met talkshow en muzikale acts van verschillende Rotterdamse gay en straight organisaties bij Humanitas Bergweg

#IDAHOnl  #DAHO15  #IDAHO2015