Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden

RADAR Eindhoven

vóór gelijke behandeling,
tegen discriminatie

Samen maken wij het verschil

RADAR bevordert gelijke behandeling en streeft naar eens samenleving zonder uitsluiting die iedereen gelijke kansen biedt.

Actueel in Eindhoven

 • Waarom is RADAR kritisch op TU Eindhoven

  De TU Eindhoven wil meer vrouwen aanstellen in wetenschappelijke functies en heeft zich voorgenomen om 150 nieuwe vacatures uitsluitend open te stellen voor vrouwen. Waarom heeft RADAR het College voor de Rechten van de Mens gevraagd een oordeel uit te spreken over dit beleid?

 • Leeftijdsdiscriminatie in ict-vacature ministerie

  Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat plaatste eind augustus 2018 een personeelsadvertentie voor de functie van junior certificaat beheerder. Bij de functieomschrijving stond: ‘Ben jij een jonge ambitieuze ict-er’. …

 • Vergoeding vruchtbaarheidsbehandelingen

  Vruchtbaarheidsbehandelingen worden niet alleen gebruikt door vrouwen met (medische) vruchtbaarheidsproblemen, maar ook door alleenstaande vrouwen en lesbische stellen met een kinderwens. Dat de behandeling niet meer vergoed dreigde te worden voor vrouwen zonder man, werd door veel mensen gezien als discriminatie.

Publicaties

 • Diversiteit uitgelicht

  In 2018 deed RADAR een signalenonderzoek waarbij met professionals en sleutelpersonen gesproken werd over diversiteit en gelijke behandeling in Eindhoven. De thema’s en knelpunten die hierbij naar voren kwamen, zijn …

  publicatie
 • Monitor Discriminatie 2018 Oost-Brabant

  De Monitor Discriminatie 2018 Oost-Brabant geeft een overzicht van meldingen bij meldpunten en door de politie geregistreerde discriminatie-incidenten in 2018. Daarnaast wordt aandacht besteed aan (verzoeken om) oordelen van het College.

  publicatie
 • Stemmingen en Koersen 2019 (deel 1)

  Klachten en meldingen van discriminatie staan niet op zichzelf maar vinden plaats in een maatschappelijke context. In deze uitgave van Stemmingen en Koersen presenteren we in vogelvlucht enkele voorvallen, discussies …

  publicatie

Discriminatie melden in Eindhoven

Woon je in Eindhoven en krijg je te maken met discriminatie? Dan kunt u terecht bij RADAR. Onze klachtbehandelaars bieden een luisterend oor en geven advies over mogelijke vervolgstappen zoals bemiddeling of een verzoek om een oordeel bij het College voor de Rechten van de Mens.

Team Eindhoven

Locaties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.