Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

Speciale RADAR-avond in theater De Lievekamp in Oss

Theater De Lievekamp in Oss organiseert op 9 november een theateravond die in het teken staat van RADAR. Op deze speciale avond zijn er twee voorstellingen te zien die raken aan de thema’s discriminatie, racisme en seksisme. Voor en na de voorstellingen kun je meepraten tijdens het speciale randprogramma!  

We hadden liefde, we hadden wapens 

Urban Myth; Muziektheater 

Gebaseerd op de roman van Christine Otten 
 
We hadden liefde, we https://www.lievekamp.nl/programma/urban-myth-we-hadden-liefde-we-hadden-wapens-09-nov-20-15/hadden wapens vertelt het krachtige verhaal over de Amerikaanse burgerrechtenbeweging, over de strijd voor het recht te zijn wie je bent. De spelers nemen je mee door de straten van North Carolina, Cuba en China. De voorstelling speelt in op het huidige debat over onze cultureel diverse maatschappij en wordt verrijkt met levendige rhythm & blues en soul uit de jaren ’60. 
 
Cast: Carolina Dijkhuizen, Hajo Bruins, Nyncke Beekhuyzen, Pearl Jozefzoon, Tarikh Janssen en Leovegildo Vieira. 

Damn, Honey 

Zelf weten!; Specials 

Gewapend met persoonlijke verhalen, een licht sarcastische instelling, bossen okselhaar en tepelkwastjes (Nee, grapje. Of niet? Of wel? Hè?), schoppen Marie Lotte en Nydia van Damn, Honey misvattingen over vrouw-zijn en feminisme onderuit. Ze nemen plaats op het beklaagdenbankje om op te biechten op welke manier ze nú weer de femi-mist in zijn gegaan, behandelen POST – uit de zaal – en ‘moeten het even hebben over’ de ups en downs in hun wervelwindcarrière als feministen. Dit alles zoals je van de honeys gewend bent, maar dit keer schuif je in levende lijve aan in hun thuisstudio-op-het-podium! 

De komende maanden zijn er nog drie andere voorstellingen te zien die te maken hebben met inclusie. Kijk snel op deze speciale RADAR-pagina van theater De Lievekamp om meer te lezen of direct kaartjes te kopen.