Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Event

‘Parbo Oema’ – De belangrijke zoektocht naar de eigen hybride/bi-culturele identiteit

23 maart 15:00 - 16:30

WEEK TEGEN RACISME – theater en panelgesprek met Rosa Weekers

Als Rosa vanuit Suriname naar Nederland verhuist om te studeren moet ze zich ineens profileren. Is ze een Surinaamse vrouw of een Nederlandse? Ze besluit dat ze net als haar moeder, grootmoeder en overgrootmoeder een Surinaamse vrouw is. Maar ze lijkt niet op ze… Ze is veel lichter, spreekt geen Sranan Tongo en kan bij lange na niet zo lekker koken.   

Wat maakt haar dan een Surinaamse vrouw? 

In Parbo Oema onderzoekt Rosa wie de Surinaamse vrouw is. Waar zij vandaan komt. Wat haar drijft en wat zij doorgeeft aan haar dochters, de Surinaamse vrouwen van morgen. 

Na de voorstelling volgt een panelgesprek over de hybride/bi-culturele identiteit:

Een bruggenbouwer of in tweeën gespleten?

Samen met Rosa en twee andere gasten bekijken we de voordelen en de uitdagingen van het hebben van een hybride culturele identiteit. Welke vragen stel je jezelf of worden je gesteld? Waar loop je tegenaan? En vooral, wat heb je nodig om jouw culturele identiteit niet een last, maar een kracht te kunnen laten zijn?

Jongeren met een hybride/bi-culturele identiteit kunnen kampen met identiteitsproblemen, ervaren discriminatie en gevoelens van uitsluiting. De zoektocht naar de eigen identiteit is een belangrijke, maar hier wordt nog te weinig hulp bij geboden. Ouders, jongerenwerker of onderwijsprofessionals kunnen hen lang niet altijd ondersteunen, blijkt uit onderzoek.

Foto: Jos Kuklewski

Praktische informatie

Wanneer: woensdag 23 maart, van 15.00 tot 16.30 uur
Wat: theater / panelgesprek
Waar: Jeugd Theater Lelystad – Kamp 28 49 / ook te volgen via livestream
Toegang: gratis, maar meld je even door te mailen naar [email protected]*
Georganiseerd door: Bureau Gelijke Behandeling Flevoland

* Na aanmelding ontvang je een link. Je kunt meepraten via de chat. Onze moderator zal jouw vragen meenemen tijdens het panelgesprek.