Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

Vacature: Senior onderzoeker

Doe jij graag praktijkgericht en/of actieonderzoek? Heb jij ervaring als projectleider? Bruis jij van de ideeën om onderzoeksuitkomsten te vertalen naar de praktijk?
Solliciteer dan nu en word onze nieuwe senior onderzoeker (32 uur p/w)!

Het team Projecten bestaat uit onderzoekers, netwerkers, trainers en projectmedewerkers. De onderzoekers doen onderzoek naar gelijke behandeling, inclusie en diversiteit voor RADAR en zusterorganisaties Art.1 en IDEM Rotterdam, zijn vraagbaak voor (onderzoeksmatige) kennis binnen de organisatie en stellen rapportages over discriminatiemeldingen op. Daarnaast voeren de onderzoekers projecten uit voor verschillende opdrachtgevers, waaronder gemeenten, ministeries en het Grondrechtenbureau van de EU (Fundamental Rights Agency).

Onderzoeken zijn meestal kwalitatief van aard. Recent is onderzoek gedaan naar onder andere:

 • cultuursensitief werken in de ggz, discriminatie bij woningverhuur en in het amateurvoetbal;
 • actuele ontwikkelingen op het gebied van de grondrechten in Nederland;
 • meldingsbereidheid, registratie en rapportage van discriminatie;
 • specifieke lokale patronen van inclusie en exclusie in Rotterdam (Discriminatie-index in samenwerking met de Erasmus Universiteit en gemeente Rotterdam).

Het toepassen van de Theory of Change wordt steeds meer geïntegreerd in onze werkzaamheden, waardoor we doelgerichter en effectiever kunnen werken om de gewenste veranderingen en impact te realiseren.

Wat ga je doen?

Als senior onderzoeker ben je projectleider voor de verschillende onderzoeksprojecten en opdrachten van RADAR en werk je nauw samen met andere medewerkers. Je acquireert projecten en bent verantwoordelijk voor het projectmanagement. Bewustwording creëren, impact maken, kennisverbreding en faciliteren van het gesprek staan centraal in de werkzaamheden van RADAR.

Concreet betekent dit dat je verantwoordelijk bent voor onder andere de volgende werkzaamheden:

Onderzoek naar discriminatie, diversiteit en inclusie:

 • Je voert onderzoek uit; het schrijven van onderzoeksvoorstellen, het doen van onderzoek en het schrijven van onderzoeks- en/of andere publicaties;
 • Je presenteert de onderzoeksresultaten aan verschillende stakeholders.

Projectleider:

 • Je bent betrokken bij alle fasen van de onderzoeksopdracht. Je schrijft onderzoeksvoorstellen en offertes. Na het binnenhalen van de opdracht ga je aan de slag met het project. Je vervult hierbij de rol van projectleider of projectmedewerker. Als projectleider begeleid en ondersteun je de overige projectleden, zorg je voor het behalen van de projectdoelen en voor een tevreden opdrachtgever.

Wat vragen wij?

 • Je bent een zelfstandige en ervaren onderzoeker; bij voorkeur met wo-werk- en-denkniveau en minimaal vier jaar relevante werkervaring met (kwalitatief) onderzoek ook met actieonderzoek; je bent in staat om op strategisch niveau te opereren met stakeholders en weet onderzoeksresultaten te vertalen naar praktische handvatten voor de (per onderzoek wisselende) doelgroep.
 • Je bent een zelfstandige en ervaren projectleider; je hebt ervaring met projectmatig werken en ervaring met het aansturen van collega’s binnen het project, je stelt je lerend op, staat open voor feedback en reflecteert op je eigen handelen.
 • Je hebt ervaring met acquisitie.
 • Je bent creatief, sociaal vaardig, en sensitief in het maken van verbinding; je maakt snel de vertaalslag van theorie naar praktijk.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de onderwerpen discriminatie, inclusie en emancipatie en werkt cultuur- en gendersensitief.
 • Voor deze functie is een goede beheersing van de Nederlandse taal vereist. Dit omdat Nederlands de voertaal is voor de relevante onderzoeken voor deze functie.
 • Je bent bereid te reizen binnen het RADAR-werkgebied in Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Wat bieden we?

 • Samenwerking in een team van professionals met veel ervaring op het gebied van discriminatieaanpak, inclusie en gelijke behandeling;
 • Een aanstelling (32 -36 uur per week) voor een jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren en gelijkblijvende opdrachten.
 • Een aanstelling in de functie van senior onderzoeker.
 • Het salaris bedraagt – afhankelijk van relevante werkervaring – minimaal €3.720 en maximaal €5.483 – (schaal 10 van de cao Sociaal Werk per 2024) per maand bij een 36-urige werkweek.
 • Naast het salaris is er een individueel keuzebudget van circa 16% van het brutosalaris beschikbaar en een individueel loopbaanbudget.
 • Flexibele werktijden en afwisselend thuis en op kantoor (Rotterdam, Tilburg, Den Bosch of Eindhoven) te werken.
 • De organisatie heeft aanvullend op de arbeidsvoorwaarden in de cao Sociaal Werk een gecombineerde vergoeding voor reizen en thuiswerken.

Hoe te solliciteren?

We ontvangen graag jouw cv en motivatie (de vorm is aan jou) tot en met 25 februari 2024. Deze mail je aan [email protected]

De eerste gesprekken met kandidaten vinden plaats op 7 maart. Uiterlijk 1 maart ontvang je hierover een bericht. Een eventueel tweede gesprek vindt plaats op 14 maart.

Heb je nog vragen over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met Nilza Pinto, manager Projecten, via telefoonnummer 010-411 39 11.

Meer informatie over werken bij RADAR en de sollicitatieprocedure vind je hier: Werken bij RADAR – RADAR. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Wie zijn wij?

RADAR bevordert gelijke behandeling en streeft naar een samenleving zonder uitsluiting. We vinden het belangrijk dat iedereen zichtbaar zichzelf mag zijn en gelijke kansen krijgt in de samenleving. Daar zetten we ons elke dag voor in, samen met betrokken vrijwilligers, maatschappelijke organisaties, overheid en bedrijfsleven. Samen maken we het verschil. Het maatschappelijk terrein waarop RADAR zich begeeft is volop in beweging. Ook RADAR is volop in beweging, wat vraagt om een lerende organisatie en betrokken medewerkers die zich blijven ontwikkelen.

RADAR is onderdeel van de moedermaatschappij RADAR Inc, waar ook Art.1, landelijk kenniscentrum discriminatie, en het Stedelijk expertisecentrum IDEM Rotterdam deel van uitmaken.