Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

Vacature projectmedewerker

Heb jij (m/v/x) affiniteit voor diversiteit, inclusie en anti-discriminatie en wil je actief bijdragen aan het tegengaan van ongelijkheid?

Wij zijn op zoek naar jou als

projectmedewerker,

voor 32-36 uur per week

Het team projecten, aangestuurd door de manager projecten, bestaat binnen RADAR uit onderzoekers, netwerkers, trainers en projectmedewerkers.

Alle medewerkers werken samen aan uiteenlopende projecten en opdrachten voor verschillende opdrachtgevers (gemeenten, profit, non-profit en (semi-)overheid) en verschillende doelgroepen. De projecten hebben tot doel om discriminatie tegen te gaan, diversiteit en inclusie te bewerkstelligen en de dialoog tussen groepen in de samenleving in gang te zetten.

Wat ga je doen?

Als projectmedewerker ga je aan de slag met het uitvoeren van projecten en opdrachten voor verschillende gemeenten in het werkgebied van RADAR.

Bewustwording creëren, kennisverbreding en het faciliteren van het gesprek staan hierbij centraal.

Als projectmedewerker ben je in staat om:

 • Uitvoerende taken binnen diverse projecten/opdrachten zelfstandig uit te voeren, te weten:  
  • Het opstellen van projectplannen, afgestemd op de vraag van de opdrachtgever en het aanbod van de organisatie;
  • Het opbouwen en onderhouden van relevante netwerken;
  • Het ontwikkelen en uitvoeren van voorlichtingen en trainingen voor diverse doelgroepen;
  • Het organiseren van focusgroepen (groepsgesprekken);
  • Het adviseren van organisaties en gemeenten;
  • Het (intern en extern) presenteren van doelen en uitkomsten van de projecten.
 • Deel te nemen aan verschillende projectgroepen en je input te geven over de inhoud, het proces, de samenwerking en activiteiten in de projecten;
 • Alle voorkomende werkzaamheden rondom de projecten zelfstandig uit te voeren (werving doelgroepen, organiseren bijeenkomsten, verdere ontwikkeling producten, je rapporteert en evalueert over de activiteiten van de projecten etc.).

Wat vragen wij?

 • Je bent een professional met een relevante afgeronde hbo-studie.
 • Je hebt relevante werkervaring als allround zelfstandig projectmedewerker (ervaring als trainer en netwerker/relatiebeheerder).
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken in een projectorganisatie.
 • Je bent breed en zelfstandig inzetbaar qua kennis en vaardigheden op onze verschillende projecten.
 • Je beschikt over een flinke dosis overtuigingskracht, zelfreflectie en (cultuur-)sensitiviteit om

gevoelige thema’s bij diverse doelgroepen bespreekbaar te maken.

 • Je hebt inhoudelijke (basis)kennis over onderwerpen rondom gelijke behandeling en diversiteit en herkent je in de missie van de organisatie (zie wie zijn wij?).
 • Je bent stressbestendig en bereid te reizen binnen het werkgebied van RADAR in

Zuid-Holland en Brabant (gewenst is een rijbewijs A en/of B) en bent flexibel beschikbaar op werkdagen.

Wat bieden we?

 • Samenwerking in een team van professionals met veel ervaring op het gebied van anti-discriminatie, inclusie en gelijke behandeling;
 • Een aanstelling (32 -36 uur per week) voor een jaar met, bij goed functioneren, gelijkblijvende opdrachten en een goede bedrijfseconomische situatie, uitzicht op verlenging.
 • Een aanstelling in de functie van projectmedewerker. Het salaris bedraagt – afhankelijk van relevante werkervaring – minimaal €3009,- en maximaal €4358,-  (schaal 9 van de CAO Sociaal Werk) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast is er een individueel keuzebudget van ruim 16,5% van je brutosalaris en loopbaanbudget.
 • Flexibele werktijden en mogelijkheid om afwisselend thuis en op kantoor te werken.
 • De organisatie heeft aanvullend op de cao een vergoeding voor reizen (max. 37 km wordt vergoed van woon-werkreizen) of voor thuiswerken (afhankelijk van het thuiswerkadvies);

Wie zijn wij?

RADAR bevordert gelijke behandeling en zet zich in voor een inclusieve samenleving die iedereen gelijke kansen biedt. RADAR versterkt burgers, overheden en organisaties bij het bestrijden van discriminatie en het vormgeven van een inclusieve samenleving. Onze uitgangspunten zijn rechtvaardig, dichtbij en vooruitstrevend. Samen maken wij het verschil.

Het maatschappelijk terrein waarop RADAR zich begeeft is volop in beweging. Ook RADAR is volop in beweging, wat vraagt om een lerende organisatie en betrokken medewerkers die zich blijven ontwikkelen.

RADAR maakt onderdeel uit van de moedermaatschappij RADAR Inc, waar ook  Art.1, landelijk kenniscentrum discriminatie, en het Stedelijk expertisecentrum IDEM Rotterdam deel van uit maken.

Hoe kun je solliciteren?

Inhoudelijke vragen over de vacature kun je stellen aan Sandra Duijvelshoff, via telefoonnummer 010-4113911.

Je sollicitatie (motivatie en cv) kun je tot en met 14 maart 2022 richten aan: RADAR, t.a.v. Iris Kappelle (HR), via sollicitatie@radar.nl. Maak gebruik van een leesbevestiging. Wij hechten veel waarde aan je motivatie. Om die reden nemen wij sollicitaties zonder motivatie niet in behandeling.

De gesprekken met sollicitanten vinden plaats op 22 maart (geef je beschikbaarheid die dag aan in sollicitatie). Uiterlijk 18 maart volgt hierover een bericht. Het tweederondegesprek is gepland op 29 maart in de middag.

Meer informatie over de sollicitatieprocedure:

Werken bij RADAR – RADAR en Betaalde functies bij RADAR – RADAR

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.