Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

Vacature: onderzoeksstagiaire (m,v,x)

Heb jij interesse in hoe discriminatie werkt en wat je ertegen kunt doen? Kom dan ons projectteam in Rotterdam ondersteunen! We zoeken een stagiaire (m,v,x) die onder begeleiding een onderzoek kan opzetten, uitvoeren en de resultaten presenteren.

Ben jij die gemotiveerde WO-student, sociale wetenschappen (bachelor of master), met interesse in het onderwerp gelijke behandeling die we zoeken?

Op dit moment zijn wij op zoek naar een stagiair(e) voor het project Rotterdam voorbij discriminatie (zie: https://radar.nl/rotterdam-voorbij-discriminatie/). Binnen dit project zullen wij met drie gemeenschappen (joodse, zwarte en moslimgemeenschap) in gesprek gaan en actiepunten formuleren om discriminatie en racisme aan te pakken. Jouw taken zullen bestaan uit o.a. literatuurstudie, assisteren bij interviews, uitwerken van interviews, analyse, focusgroepen bijwonen en presenteren en schrijven van resultaten.

Wie zijn wij?

RADAR is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het bevorderen van gelijke behandeling en het bestrijden van discriminatie en streeft naar een samenleving zonder uitsluiting die iedereen gelijke kansen biedt. Dat doen we door het ondersteunen en adviseren van mensen die discriminatie ervaren, het doen van onderzoek, het geven trainingen en workshops en het gevraagd en ongevraagd adviseren van overheden, organisaties en bedrijfsleven over beleidsmaatregelen.

Het maatschappelijk terrein waarop RADAR zich begeeft is volop in beweging.

Wat biedt RADAR?

  • Goede begeleiding door één van de onderzoekers van het onderzoeksteam.
  • Ruimte voor eigen initiatief.
  • Mogelijkheden tot kennismaken met de organisatie, het werkveld en het opdoen van netwerkcontacten.
  • Een stagevergoeding van maximaal 150 euro per maand (op basis van een 36-urige werkweek).
  • De werkzaamheden worden met name (online) vanuit je eigen huis uitgevoerd.
  • De duur van de stage en het aantal uur per week kan in overleg worden vastgesteld. De door de stagiair(e) uit te voeren taken worden daar (ook in overleg) op afgestemd.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in een onderzoeksstage bij RADAR? Stuur een e-mail met CV en motivatie en de datum en het aantal uren dat je beschikbaar bent naar Nienke de Wit, n.dewit@radar.nl, of bel voor meer informatie naar 010-4113911. www.radar.nl