Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

Vacature medewerker communicatie (v/m/x)

RADAR zet zich in voor gelijke behandeling en tegen discriminatie. Dat doen we in nauwe samenwerking met tal van personen, (maatschappelijke) organisaties, overheden en bedrijven. Om die reden zijn we altijd op zoek naar manieren om de communicatie met onze doelgroepen te optimaliseren. Als communicatiemedewerker analyseer je onze doelgroepen en communicatiemiddelen en doe je voorstellen om de effectiviteit van onze inzet te verbeteren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het succes van onze website en socialemediakanalen. Op verschillende kanalen volg je het gesprek over onze thema’s en weet hier op een creatieve manier bij aan te haken.

Wij zijn per direct op zoek naar:

Medewerker communicatie (v/m/x)

voor 21  uur week, standplaats in overleg (Rotterdam, Tilburg, Den Bosch en Eindhoven)

Het betreft een vacature voor ziektevervanging.

Over RADAR, Art.1 en IDEM

RADAR is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het bevorderen van gelijke behandeling en het bestrijden van discriminatie. We streven naar een samenleving zonder uitsluiting die iedereen gelijke kansen biedt. Dat doen we door het ondersteunen en adviseren van mensen die discriminatie ervaren, het doen van onderzoek, het geven van trainingen en workshops en het gevraagd en ongevraagd adviseren van overheden, organisaties en bedrijfsleven over beleidsmaatregelen.  

RADAR maakt deel uit van de moedermaatschappij RADAR Inc., waar ook Art.1, landelijk kenniscentrum discriminatie, en het stedelijk expertisecentrum IDEM Rotterdam onder vallen.

Het team en de functie

Je maakt deel uit van het team communicatie, dat verder bestaat uit een communicatieadviseur en een tekstredacteur. Naast RADAR, voer je werkzaamheden uit voor zusterorganisaties Art.1 en IDEM Rotterdam. Jouw rol in het team is om onze doelgroepen en communicatiemiddelen te analyseren en aan de hand hiervan voorstellen te doen om de effectiviteit van onze communicatie-inzet te verbeteren. Daarnaast beheer je onze socialemediakanalen, plaats je content op de website en is het een pre als we je kleine vormgevingsopdrachten kunnen toevertrouwen.

Wat ga je doen?

 • Je analyseert onze doelgroepen en communicatiemiddelen en doet voorstellen om de effectiviteit van onze communicatie-inzet te verbeteren (zowel intern als extern).
 • Je beheert onze socialemediakanalen en plaatst content op de website. Je vergroot het bereik, de effectiviteit en engagement van onze kanalen.
 • Je hebt affiniteit met vormgeving en ben je in staat om vormgevingsopdrachten uit te voeren met behulp van InDesign of Photoshop.

Wie zoeken wij?

Iemand die: 

 • affiniteit heeft met gelijke behandeling en het bestrijden van discriminatie;
 • in staat is om een analyse te maken van doelgroepen en communicatiemiddelen (zowel intern als extern);
 • initiatief neemt en snel kan schakelen;
 • in staat is onze boodschap te verwoorden en te verbeelden;
 • planmatig en gestructureerd werkt.

Daarbij vragen we:

 • een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van communicatie;
 • minimaal twee jaar ervaring als communicatiemedewerker;
 • kennis en ervaring met het beheer van socialemediakanalen;
 • kennis en ervaring met contentmanagementsystemen, bij voorkeur WordPress;
 • kennis en ervaring met InDesign en Photoshop is een pre.
 • de mogelijkheid om de werkzaamheden over 4 à 5 werkdagen te verspreiden (met thuiswerken) is een pre.

Wat bieden we?

 • Een contract van minimaal een half jaar en mogelijkheid tot verlenging afhankelijk van de noodzaak tot vervanging;
 • Arbeidsvoorwaarden en salariëring conform de CAO Sociaal Werk Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, schaal 6. De organisatie heeft aanvullend op de cao een reiskostenregeling (max. 37 km wordt vergoed);
 • Een professionele en lerende organisatie die zich blijft ontwikkelen. Zo hebben we de RADAR Academy waarbinnen onze medewerkers met elkaar en met specialisten uit het werkveld in gesprek gaan over ontwikkelingen die raken aan inclusie, discriminatie en emancipatie.
 • Vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief binnen het communicatieteam.

Hoe kun je solliciteren?

Sollicitaties (motivatiebrief en je cv) kun je tot en met 26 oktober richten aan: RADAR, t.a.v. Iris Kappelle (P&O), via sollicitatie@radar.nl. Maak gebruik van een leesbevestiging.  

Wij hechten veel waarde aan je motivatie. Om die reden nemen wij sollicitaties zonder motivatie niet in behandeling.

De gesprekken met sollicitanten vinden plaats op 5 november 2020. Uiterlijk 30 oktober volgt hierover een bericht.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Mark Kivit, communicatieadviseur RADAR Inc., via telefoonnummer 010 411 39 11

Meer informatie over de sollicitatieprocedure

We moedigen in het bijzonder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die onder de doelgroepen van social return vallen, aan om te reageren. Voor nadere informatie, zie Social Return Rotterdam.

RADAR is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.