Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

Vacature klachtbehandelaar

Ben je thuis in klachtenprocedures, heb je affiniteit met gelijke behandeling en ben je een verbinder? Dan is RADAR op zoek naar jou voor de functie:

Medewerker klachtbehandeling

Voor 24 uur per week, standplaats op één van de RADAR-kantoren
(in overleg nader te bepalen)

RADAR adviseert en ondersteunt personen en organisaties bij gevallen en gevoelens van discriminatie. Het team klachtbehandeling biedt een luisterend oor, adviseert over (juridische) vervolgstappen en staat melders waar nodig bij in procedures. Naast het behandelen van klachten is ook het netwerken met maatschappelijke organisaties in het werkgebied een belangrijk aspect van de functie.

Wat doet de medewerker klachtbehandeling?

 • Je behandelt zelfstandig klachten, meldingen en informatievragen volgens een vastgesteld protocol en registreert en bewaakt het proces van de klachtbehandeling.
 • Je informeert en geeft voorlichting over discriminatievraagstukken of andere relevante onderwerpen aan interne en externe contacten.
 • Je netwerkt met maatschappelijke organisaties binnen het werkgebied.
 • Je neemt deel aan en/of organiseert netwerkbijeenkomsten binnen het werkgebied.
 • Je neemt deel aan structurele (werk)overleggen met samenwerkingspartners.

Wat vragen wij?

 • Je hebt een hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur een juridische opleiding, met relevante kennis op het gebied van klachtenprocedures en (gelijke behandelings)wet- en regelgeving en de toepassingswijze hiervan.
 • Je onderschrijft de missie en visie van RADAR.  
 • Je beschikt over kennis en ervaring met administratieve processen en borging van informatie.
 • Je beschikt over een klantgerichte instelling en hebt bemiddelend en empathisch vermogen.
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en beheerst een tweede taal, bij voorkeur Engels.
 • Je beschikt over een relevant netwerk of goede contactuele vaardigheden om deze op te bouwen en in te zetten ten behoeve van je werkzaamheden.
 • Je bent bereid te reizen binnen het RADAR-werkgebied van Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Wat bieden wij? 

 • RADAR kenmerkt zich door een betrokken en informele, maar professionele werkomgeving binnen een maatschappelijk dynamisch werkveld. Je gaat samenwerken in een collegiaal en deskundig team dat veel ervaring heeft op het gebied van antidiscriminatie en gelijke behandeling.
 • Een aanstelling (24 uur per week) voor een jaar met, bij goed functioneren, gelijkblijvende opdrachten en een goede bedrijfseconomische situatie, uitzicht op verlenging.
 • Een aanstelling in de functie van medewerker klachtbehandeling. De arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn conform de cao Sociaal Werk. Het salaris bedraagt – afhankelijk van relevante werkervaring – minimaal €2780 en maximaal €3961 (schaal 8 van de CAO Sociaal Werk) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast is er een individueel keuzebudget van ruim 16,5% van je brutosalaris en een loopbaanbudget.
 • Flexibele werktijden en mogelijkheid om afwisselend thuis en op kantoor te werken.
 • De organisatie heeft aanvullend op de cao een vergoeding voor reizen (max. 37 km wordt vergoed van woon-werkreizen) en voor thuiswerken.

Informatie en solliciteren 

Herken je jezelf in dit functieprofiel, heb je interesse en ben je op korte termijn beschikbaar? Je sollicitatie (motivatie en cv) kun je tot en met 29 mei 2022 richten aan: RADAR, t.a.v. Iris Kappelle (HR), via sollicitatie@radar.nl. Wij hechten veel waarde aan je motivatie. Om die reden nemen wij sollicitaties zonder motivatie niet in behandeling.

Maak gebruik van een leesbevestiging van je mail om zeker te zijn van de ontvangst van je mail in verband met de spamfilter.  

De gesprekken met sollicitanten vinden plaats op woensdag 8 juni. Geef bij voorkeur in je sollicitatie je beschikbaarheid aan die dag. Uiterlijk 1 juni volgt hierover een bericht. Het tweede gesprek is gepland op woensdagochtend 15 juni.

Inhoudelijke vragen over de vacature kun je stellen aan Nilza Pinto, manager klachtbehandeling, via telefoonnummer 010-4113911.

Meer informatie over de organisatie en de sollicitatieprocedure:

RADAR bevordert gelijke behandeling en zet zich in voor een inclusieve samenleving die iedereen gelijke kansen biedt. RADAR versterkt burgers, overheden en organisaties bij het bestrijden van discriminatie en het vormgeven van een inclusieve samenleving. Onze uitgangspunten zijn rechtvaardig, dichtbij en vooruitstrevend. Samen maken wij het verschil.

Het maatschappelijk terrein waarop RADAR zich begeeft is volop in beweging. Ook RADAR is volop in beweging, wat vraagt om een lerende organisatie en betrokken medewerkers die zich blijven ontwikkelen.

Informatie over de sollicitatieprocedure: Werken bij RADAR – RADAR

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.