YPOP Conferentie 'Racisme in Nederland'

25 maart 2014 - Vrijdag 21 maart jl., Internationale Dag tegen Racisme, organiseerde Radar de Your Power - Our Power Conferentie en Awarduitreiking met als thema 'Racisme in Nederland'.  

Hieronder een impressie van deze bijzondere dag aan de hand van geluidsfragmenten, foto's en video's...De lezingen van de gastsprekers zijn hieronder te downloaden en te beluisteren:

 

domenica.jpg

Domenica Ghidei is collegelid bij de College voor de Rechten van de Mens.  In haar inleidende toespraak belicht zij het juridische aspect van racisme.  Zij spreekt ook over de handelingsperspectieven om racisme tegen te gaan.zihni.jpg

Zihni Özdil is maatschappijhistoricus aan de Erasmus Universiteit.  Hij spreekt over hoe het anti zwart racisme is opgekomen en op welke fronten racisme zich vandaag in Nederland manifesteert. 


patricia.jpg

Patricia Schor is geaffilieerd onderzoeker aan het Instituut  voor Cultuur- wetenschappelijk Onderzoek van Universiteit Utrecht. Patricia spreekt over de machtsdynamieken in het publieke debat in Nederland. Hoe werkt het koloniale verleden door in de huidige witte consensus, en hoe kan deze worden doorbroken? Lees ook haar artikel 'Het verhaal van de witte macht'.

 

Quinsy1.jpg

Assertiviteit in een tijd van Apathie' Quinsy Gario is kunstenaar en presentator. Door eigen ervaring weet hij de    manieren om je stem te laten gelden in de maatschappij. Welke mogelijk- heden kunnen we zelf ontwikkelen ondanks de apathie om ons heen.

 

 

derek.jpg

Spoken word Samenvatting door Derek Otte Derek is huisdichter bij radiozender FunX, organisator en host van het literaire podium Paginagroots en een graag geziene gast op de meest uiteenlopende evenementen in Nederland en Vlaanderen.

 

 

 

 

 

 


 

 

  
   

Foto's van de conferentie kun je hier bekijken >>

 

 

Hieronder een sfeerimpressie van een inspirerende dag met een geweldige line-up!

 

 

 

Hieronder een interview met één  van de gastsprekers Zihni Özdil

 

  • Zoeken

Naar boven