Workshops & Sessies

 

1.  De discriminatievrije werkvloer        

 

Hoe reageer je als leidinggevende op vermoedens van discriminatie? Hoe creëer je een veilige en inclusievere werkomgeving (en sollicitatieprocedure)? Wat heb ik aan een vertrouwenspersoon?

In een interactief panelgesprek gaan we met deze en andere vragen aan de slag. We bespreken dilemma’s en staan stil bij elkaars verantwoordelijkheden: wat is jouw bijdrage aan een discriminatievrije werkvloer?

 

Loopbaanlounge

Sessie begeleid door:  Michel Jansen

 

 

2. Zelfbeheersing en weerbaarheid         


Wil je met gemak en op een opbouwende manier een conflict aangaan, met respect voor jezelf en voor je gesprekspartner? Kom in onze workshop werken aan je zelfbeheersing en weerbaarheid. Want als je rustig en open communiceert over discriminatie, levert dat meer effect op en een betere verstandhouding met je gesprekspartner. Succes verzekerd!

Loopbaanlounge

Sessie begeleid door:  Shariq Sarfaraz & Armin Dizdarevic

 

 

3. Proeverij van werkvormen

 

Tijdens deze praktische workshop gaan we op ontdekkingsreis in een carrousel van methoden en technieken om racisme bespreekbaar te maken in verschillende situaties en bij verschillende groepen. Deze oefeningen zijn zowel individueel als in groepsverband in te zetten.

 

Wil je je handen uit je mouwen steken? Kom je je expertisekist aanvullen?

We zijn er klaar voor om met jou aan de slag te gaan!

RADAR

Sessie begeleid door:  Delilah Sarmo en Sidris van Sauers

 

 

4. Dialoogtafel over de rol van geschiedenis, erfgoed en onderwijs

Workshop "History matters". Je kent de situatie: iemand doet een uitspraak, heeft een mening, maar je weet dat het niet klopt met de (historische) feiten. Wat kun je dan doen? In deze workshop bespreken we manieren om actief op zoek te gaan naar de historische dimensie van actuele kwesties. Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst is een Rotterdamse organisatie die onder andere bekend is van de jaarlijkse herdenking bij het Slavernijmonument (Keti Koti) en de succesvolle cursus over de Nederlandse koloniale en slavernijgeschiedenis. De workshop wordt geleid door Wim Reijnierse (GVGT) en Nilza Pinto (RADAR).

 

Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst |  RADAR

Dialoog begeleid door Wim Reijnierse en Nilza Pinto

 

 

Wat is er nog meer te doen:

 

De reflectiezone en media café

De mediabar is het verzamelpunt waar bezoekers voor en na de sessie samenkomen om te reflecteren, na te praten, te netwerken maar vooral om te proosten en te vieren.

Vraag- en draagmuur
De bezoekers worden gestimuleerd om de vraagmuur te bekijken en hun gedachten en wensen op te schrijven op de draagmuur. 

Mediahoek
Hier kunnen vloggers en andere media interviews en opnames maken en verslag doen van de ‘ 21 maart’-viering

 

 

Meld mij nu aan!

  • Zoeken

Naar boven