'Reageren op discriminerende verzoeken in de uitzendbranche

Bijna de helft van de uitzendbureaus (47%) werkt mee aan discriminerende verzoeken van inleners (opdrachtgevers). Dat blijkt uit een onderzoek van het AVROTROS-consumentenprogramma RADAR uit januari 2018. Redacteuren van het televisieprogramma deden zich voor als medewerkers van een bedrijf dat op zoek is naar personeel. De vraag die ze hierbij aan de intercedent stelden was om geen Marokkanen, Turken of Surinamers te selecteren, omdat zij ‘vervelende ervaringen’ hadden met deze groepen.

Reageren op discriminerende verzoeken kan lastig zijn voor intercedenten. Je kunt je overrompeld of verrast voelen en misschien ben je bang om die belangrijke klant te verliezen. Toch kun je nooit ingaan op dergelijke verzoeken. Het uitsluiten van kandidaten op grond van huidskleur of afkomst is discriminatie en dus in strijd met wetgeving. Daarbij willen verreweg de meeste intercedenten ook uit persoonlijke motieven niet meewerken aan discriminatie en uitsluiting.

Adequaat reagaren

De training ‘Reageren op discriminerende verzoeken’ biedt intercedenten strategieën om adequaat te reageren op discriminerende verzoeken van inleners. Je leert om op een goede manier in gesprek te gaan met de opdrachtgever en je krijgt de gelegenheid om dit tijdens de training in een veilige setting te oefenen. Omdat het een train-de-trainer betreft, ben je na afloop in staat om de training ook aan te bieden aan intercedenten binnen je eigen bedrijf of uitzendbureaus waarmee je samenwerkt.

 

Goed beoordeeld door intercedenten

De training is ontwikkeld door landelijk kenniscentrum discriminatie Art.1 en bureau voor gelijke behandeling RADAR. De training is in een pilotfase getest en door de deelnemende intercedenten als nuttig en positief beoordeeld.

 

Aanmelden

 

Datum: 7 februari 2019
Tijd: 10.00 – 17.00  (inloop 09.30)
Kosten: €250,-
Locatie: ‘s-Hertogenbosch
Voor wie: trainers van antidiscriminatievoorzieningen, trainers binnen de uitzendbranche

 

aanmeldknop.png

Datum:

7 februari 2019

Tijd:

10.00 – 17.00  (inloop 09.30)

Kosten:

€250,-

Locatie:

Emmaplein 19D, ‘s-Hertogenbosch

Voor wie:

trainers van antidiscriminatievoorzieningen, trainers binnen de uitzendbranche

 

  • Zoeken

Naar boven