The Hate U Give

Maandag 21 januari 2019 | 19.15 -22.15 uur | KINO Rotterdam

Starr Carter (Amandla Stenberg) beweegt constant tussen twee verschillende werelden: de arme, voornamelijk Afro-Amerikaanse wijk waar ze woont en de rijke, grotendeels blanke privéschool waar ze naartoe gaat. De precaire balans wordt verstoord wanneer Starr getuige is van de dodelijke schietpartij van haar jeugdvriend Khalil door een politieagent. Onder druk van de gehele gemeenschap zal ze zichzelf moeten laten horen en moeten opkomen voor wat juist is. The Hate U Give is gebaseerd op de veelgeprezen New York Times-bestseller van Angie Thomas, in Nederland uitgegeven door uitgeverij Moon. De Nederlandse vertaling van het boek door Jasper Mutsaers is uitgeroepen tot het 'Beste Boek voor Jongeren 2018' in de categorie 'Vertaald'.

Na afloop van de voorpremière op 21 januari organiseert KINO i.s.m. Unruly een panelgesprek n.a.v. de thema's die centraal staan in de film. De panelleden maken ze binnenkort bekend op hun facebookpagina

 

Unruly is een platform met een passie voor kunst en cultuur. Zowel online als offline deelt Unruly
de laatste insights over must-see’s, must-reads en artiesten en kunstenaars die je niet mag missen. Daarnaast organiseert Unruly events in deze thema’s, waarbij inclusiviteit centraal staat.

 

Meer info: kinorotterdam.nl >>

  • Zoeken

Naar boven