Direct naar content
RADAR Discriminatie melden
Discriminatie melden
Artikel

Nieuw meldpunt in Vlaardingen: RADAR

Vlaardingers kunnen discriminatie melden bij RADAR, het bureau voor gelijke behandeling. De gemeente Vlaardingen heeft per 1 januari jl. gekozen voor deze organisatie. RADAR behandelt discriminatiemeldingen en zet zich in voor gelijke behandeling.

Het meldpunt van RADAR ondersteunt melders en registreert incidenten waarbij sprake is van discriminatie. Hiervoor beschikt het meldpunt over gespecialiseerde klachtbehandelaars die kunnen adviseren, waar nodig bemiddelen of melders bijstaan in juridische  procedures of bij een verzoek om een oordeel bij het College voor de Rechten van de Mens.

Discriminatie melden of meer informatie over gelijke behandeling?

Bel 010 – 411 39 11, ga naar www.radar.nl of stuur een e-mail naar [email protected]. Melden kan ook via WhatsApp: 06 21968889. Het ondersteunen van melders en registreren van meldingen is een wettelijke taak waarvoor de melder geen kosten betaalt.

Word jij gediscrimineerd?

Onze gespecialiseerde klachtbehandelaars kunnen een luisterend oor bieden en helpen om jouw situatie te verbeteren.

Over RADAR

RADAR is de onafhankelijke antidiscriminatievoorziening voor Vlaardingen en zestig andere gemeenten in Rotterdam, Zeeland-West-Brabant en Oost-Brabant. Naast het behandelen van meldingen doet RADAR zelf onderzoek naar discriminatie en gelijke behandeling, biedt RADAR trainingen en advies en is gesprekspartner in discriminatiezaken voor gemeenten, politie en Openbaar Ministerie. RADAR werkt nauw samen met zusterorganisaties Art.1, nationaal kenniscentrum discriminatie en stedelijk expertisecentrum IDEM Rotterdam. RADAR heeft vestigingen in Rotterdam, Tilburg en ’s-Hertogenbosch.