Natuurlijk Samen

Een Gay Straight Alliantie (GSA) is een samenwerkingsverband tussen verschillende groepen mensen met als doel om een veilige omgeving te creëren voor iedereen, ook voor lesbiennes, homo’s biseksuelen en transgenders (LHBT’ers). Er zijn GSA’s actief, met betrekking tot verschillende sectoren en/of doelgroepen. Die richten zich bijvoorbeeld op het onderwijs, de werkvloer, sport, ouderen en de krijgsmacht.

 

Natuurlijk Samen is de nieuw opgerichte Gay Straight Alliantie die zich richt op wonen en veiligheid in de wijk. Deze GSA is ontstaan vanuit het idee dat iedereen, of die persoon nu  homo, hetero of iets anders is, het recht heeft op veiligheid in zijn of haar wijk. Door de inzet  van verschillende projectactiviteiten in de buurt en een eigen website wil de GSA Natuurlijk Samen actief werken aan preventie en bescherming.

 

Projectactiviteiten worden erop gericht de interactie tussen bewoners te stimuleren en  gemeenschappelijke doelen en acties te formuleren. Het doel is om een wijk te realiseren  waarin alle bewoners zichzelf kunnen zijn en om gezamenlijk randvoorwaarden voor een veilige buurt te creëren.

De website is het centrale punt waar allerhande informatie met betrekking tot de buurt  en veiligheid kan worden gevonden. De site biedt een breed scala aan middelen voor  professionals om op te kunnen treden, zoals een sociaal calamiteitenplan, een database met voorbeelden van ‘good practises’ en een nationaal convenant.

 

Voor LHBT’ers zelf biedt de site uiteenlopende mogelijkheden om actief aan de slag te gaan met het verbeteren van het leefklimaat in de eigen wijk. Zo faciliteert de site verschillende zoekmachines met adressen, links en andere websites en komt er een forum waar ideeën en ervaringen kunnen worden uitgewisseld.

De GSA Natuurlijk Samen biedt op deze manier gemeenten, verschillende betrokken instellingen en gedupeerden concrete handvatten om te voorkomen dat LHBT’ers in onprettige omstandigheden wonen of worden weggepest.

 

Kijk voor meer informatie op de website: www.natuurlijksamen.org / www.samennatuurlijk.org

 

  • Zoeken

Naar boven