Meld incidenten Turkse gemeenschap

21 april 2017

 

Oproep

Binnen  de Turkse gemeenschap in Nederland zijn spanningen ontstaan na de mislukte coup in Turkije en recentelijk ook rond het Turkse referendum over de grondwetswijziging. Turkse Nederlanders kunnen te maken krijgen met intimidatie en sociale druk.  Contacten met vrienden en familieleden worden verbroken, klanten blijven weg en mensen worden op basis van hun vermeende politieke voorkeur uitgemaakt voor landverrader, terrorist of zien hun naam terug op een kliklijst. Ook zijn er signalen dat Turkse Nederlanders bang zijn om naar Turkije te reizen of vrezen voor het lot van hun familieleden daar.

 

Herkent u deze voorbeelden? Krijgt u te maken met intimidaties, bedreigingen, beledigingen, discriminatie of heeft u het gevoel te worden uitgesloten? Neem dan contact op met RADAR.

 

Over Radar

RADAR is een onafhankelijk bureau voor klachten over discriminatie. Onze klachtbehandelaars registreren incidenten desgewenst anoniem en geven waar nodig advies. Alle informatie die u met RADAR deelt is strikt vertrouwelijk.

 

U kunt ons bereiken via:

Telefoon: 010  411 39 11

E-mail: info@radar.nl

WhatsApp: 06 -21968889

Of via het klachtenformulier op onze website.

 

 

  • Zoeken

Naar boven