GEMEENTEN maken het verschil

De campagne 1 tegen discriminatie reist in de loop van 2007 en 2008 door de regio's waar RADAR werkzaam is. RADAR richt zich onder andere op de lokale overheid. We willen gemeenten actief betrekken bij deze campagne. Een effectieve aanpak van discriminatie kan namelijk niet zonder de actieve inzet van gemeentelijke overheden. 

  

 

  middeharnisMiddelharnis

Op 17 juli 2008 werd aan burgemeester mw. G. Hommes en aan wethouder A. Wesdorp van de gemeente Middelharnis een 1 tegen discriminatie banier toegestuurd.

  

  

 van links naar rechts: Carla Lepelaars, locatiemanager RADAR Rotterdam-Rijnmond, burgemeester Hommes, wethouder Wesdorp en Nilza Pinto, regiomedewerker RADAR Rotterdam-Rijnmond 

 

 

 

Strijen

In het kader van de campagne 1 tegen discriminatie make a difference bracht RADAR een bezoek aan de gemeenteraadsvergadering van de Zuid-Hollandse gemeente Strijen. Tijdens dit bezoek werden de gemeenteraadsleden geïnformeerd over de nieuwe antidiscriminatie-wetgeving en de werkzaamheden van RADAR.  Burgemeester Klijn heeft de campagnebanier

in ontvangst genomen.

   

 

  

 

Drimmelen

Statement tegen discriminatie

10 apr 2008, 08:15 - MADE - BndeStem -Artikel 1 van de Nederlandse grondwet staat
in witte letters op het doek gedrukt.
Het is een duidelijk statement dat iedereen het
recht heeft om in gelijke gevallen ook gelijk behandeld te worden. RADAR, de organisatie
voor gelijke behandeling en tegen discriminatie, bood de banier gistermiddag aan aan
burgemeester Gert de Kok van Drimmelen. Lees verder>>

 

banier_Drimmelen.JPG
Burgemeester van Drimmelen ontvangt banier van RADAR medewerker Jochen Dekker

 

 

Steenbergen

 

Burgemeester van Steenbergen ontvangt banier van RADAR medewerker Jochen

 

Op 10 maart j.l ontving Burgemeester Hoogendoorn in Steenbergen van RADAR medewerker Jochen Dekker
een grote banier met daarop een anti-discriminatieboodschap:

artikel 1 van de grondwet.

 

  

 

Oisterwijk

Tegen het Oisterwijkse raadhuis aan de Lind-Zuid hangt sinds 20 december een grote banier met daarop een anti-discriminatieboodschap: artikel 1 van de grondwet.

Dit artikel zegt dat iedereen in Nederland gelijk moet worden behandeld en dat discriminatie op welke grond dan ook verboden is. Met de actie steunt de gemeente de campagne van bureau RADAR.

 

Op de foto's Burgemeester drs. Y.C.Th.J. Kortmann, beleidsmedewerker V. Boemaars, een medewerker St. Vluchtelingenwerk Oisterwijk en NIlza Pinto van RADAR.

  

Oisterwijk 20 dec 2007.jpg

De banier heeft uiteindelijk ongeveer drie maanden gehangen in Oisterwijk. Veel mensen hebben erop gereageerd. Men vond het een erg goede zaak dat de gemeente hiervoor aandacht vroeg. Ook de combinatie met de kerst- en nieuwjaarswens van de gemeente, die ook op een banier was aangebracht gaf toch een speciale betekenis. De tekst daarvan luidde: "Veel inspiratie, motivatie en eenheid in 2008".

 

 

Ook de politiek liet zich lovend uit over dit initiatief. Door een partij werd de banier aangegrepen om de gemeente erop te attenderen, dat alle voorwerpen, uitingen etc. die een discriminerend karakter zouden kunnen dragen in de gemeente moeten worden geweerd c.q. verwijderd. Aan het college is gevraagd daarvoor zorg te dragen.

 

 

Bij de jaarwisseling werd in verschillende kerst- en nieuwjaarstoespraken verwezen naar dit banier en de betekenis ervan.Dus al met al positieve reacties op dit initiatief vnuit Oisterwijk, de eerste gemeente in Midden-Brabant die het verschil wil maken met 1 tegen Discriminatie. 

 

 

  

 

Woensdrecht 

 

 woensdrecht.jpg

Burgemeester Marcel Fränzel en de Radar medewerker tonen RADAR banier.

Vrijdag 4 april 2008 - HOOGERHEIDE - Burgemeester Marcel Fränzel nam een banier in ontvangst van Radar.  Campagneleider Jochen Dekker stelde de vraag of de gemeente per 1 januari 2009 een voorziening heeft tegen discriminatie, zoals wettelijk is vastgelegd. Doel is dat elke burger die zich gediscrimineerd voelt, in de eigen gemeente daarover kan klagen. Eventueel via internet of in een bespreekruimte op het gemeentehuis. "Het kan bijvoorbeeld gaan om ras of leeftijd maar ook om discriminatie op seksuele voorkeur, wanneer een homo zich bijvoorbeeld door een allochtoon gediscrimineerd voelt", zegt Dekker. RADAR kan bemiddelen of een campagne helpen opzetten op school of in een bedrijf. Burgemeester Fränzel zei blij te zijn dat er niet weer een apart loket moet komen. "Bij een klacht hebben we eventueel wel een spreekkamer ter beschikking."

  

 

 

Rucphen

banier Rucphen 1.jpg

banier Rucphen 2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spijkenisse 

banier spijkenisse.jpg

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Schiedam

 Wethouder Daskalakis neemt het banier aan.

wethouder daskalakis.jpg

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Rotterdam

Wethouder Orhan Kaya was aanwezig tijdens de aftrap van de campagne.

 Kaya 3.jpg

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Dordrecht  

Wethouder Hans Spigt hielp met het uitdelen van campagne t-shirts aan leerlingen van het Da Vinci-college te Dordrecht.

  

Hans Spigt  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Zoeken

Naar boven